13.3V AC adaptörü 12V düşürme

rundll32

Üye
Merhaba,
Creativ M2600 marka 2+1 ses sistemimin adaptörü yüksek voltaj gelmesinden ötürü yandı.

Şu an elimde 13.3Voltluk bir adaptör var, bunu 12 volta düşürmek istiyorum yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Arızalanan adaptör AC 12V 2.9A
Elimde olan adaptör 13.3V çıkış veriyor ölçü aleti ile. Teşekkürler

1 adet LM7812 voltaj regülatörü entegresini çıkışa uygun şekilde bağladığın zaman 12 V sabit gerilim elde edersin. Teknik özelliklerini araştırarak devreden çekilen akıma LM7812'nin uygun olup olmadığına bakmalısın. Akımı yetersiz ise benzer bir entegre vardır sanırım.

saygılar...

Nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor şema varsa elinizde verebilmeniz mümkün mü?
Ya da bunun yerine zener diyot ile 1.3 volt gerilimi düşüremez miyim?

Yardımınız için çok teşekkür ederim

3-4 Ampere dayanacak iki diyotu arka arkaya bağlayın gerilim 11,9 Volta düşer.

tam olarak 13.8 voltsa adaptor çikişiniz 3 adet seri 1n5406 yuksek amperlı dıyot bağlıyarak voltajı 12 voltun altına duşurebılırsınız her dıyot uzerınden geçen voltajdan 0.7 volt kırpar 3 adet bağlarsanız bu adaptorde 2.1 volt duşurecektır

alper beyın yazdığını gormedım sanırım aynı anda yazdık

çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı,
sanırım öncelikle yakmış olduğum entegreyi değiştirmem gerekiyor
ölçü aletinin azizliğine uğradım boşta iken voltaj gösteriyordu bende ona aldandım 13.3v gösterdiği için fazla gösteriyordur diye düşündüm. ve bu işlerde baya bi acemiyim tekrar çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. iyi çalışmalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…