Arkadaşlar elimde bir trafo var çıkışından 13Volt alıyorum bunu 12V dcye çevirmem ve filtrelemem gerek İlk önce trafonun çıkışına wattlı direnç koyup bu 13Voltu 12volta düşürüp sonra bunu regüle edeyim diye düşünüyorum.Ancak regüle devrem içinde kullancağım diyot 10A lik olmalı hangi diyotu kullanmalıyım yada yarım dalga doğrultma yapsam diyotdan dolayı 0,7 gerilim düşüm olsa 12,3 elde etsek bu benim 12Voltluk motora zarar verirmi yada trafodaki 13Voltu direk doğrulttuktan sonra 0,7 diyot gerilimi düstükten sonra 0,3 volt gerilim düsürecek güçlü wattlı dirençmi koymalıyım birde kullancağım elemanların değrleri sizce ne olmalı yarım dalga tam dalga doğrultma..Yardımcı olursanız sevinirim
Tam olarak benimde bilgim olmamakla beraber internet silecek motor hız kontrol devreleri adıyla devreler mevcut ona güvenerek yapılasbildiğini düşünüyorum trafoya gelince trafoyu forumdan bir abimiz hediye göndermişti sagolsun gücünün 450W 500w olduğunu söyledi özelliklerini okuyamıyorum trafonun üstünde çince yazıyor birde 0-13 2*13 derken ne dediğini tam olarak anlayamadım benim motorum için gerekn 10A akımdır aslında silececk motorunu çıkma olarak aldığım için üstünde özellikleri yazmıyor satın aldığım oto çıkmacıda bilmiyor netten baktım yaklasık olarak hemen hemen hepsinde zorlanma akımı 10A diyor bende max akım üzerinden yola çıktım
Ekli dosyayı görüntüle 14149
Ekli dosyayı görüntüle 14148
Resimlerin üstündeki işaretlere aldırmayın onlar daha önceden sorulmustu onların bir önemi yok resimde gördüğün 380 girisine(resimde gösterdiğim S fazına) 220faz ve 0 girisine nötr verdiğimimde 21,5 çıkışından 13 volt civarı okudum.0-13 2*13 belki çözersin buradan nasıl olduğunu.Teşekkürler
Trafonun 2*13 veya 0-13 olduğunu öğrenmeye çalısıyorum onunu dışında bunu tespit ettikten sonra Ekli dosyayı görüntüle 14152 böyle bir devre yapsam diyotlar yerine 7A lik 1N4007 koysam gerilimde 15V değilde 13V şeklinde düşünersek dirence wattlı direnç koysam birde gğüçlü bir kondansatör koysam olurmu sizce kondansatöre gerek varmı onuda bilmiyorum internette bakıyorum bazı dköprü tipi tam doğrultucularda kondansatör var bazılarında yok. trafonun özelliğini tespit ettikten sonra buraya yazacağım.
Kullanacağım motorda Ekli dosyayı görüntüle 14153
sn hakan1846"gücünün 450W 500w olduğunu söyledi "
Evet gücünü "Düz Karkaslar - Kaptan Plastik - Trafo, Karkas, İğneli Karkas ve Adaptör İmalatı" bu üretici firmanın kataloğuna bakarak tahmini olarak söyledim.Trafonun çıkışı 2*13 değil, tek çıkış var.
1N4007 'ler işini görmez piyasada her yerde bulabileceğin 3510 kodlu köprü diyot kullanman en sağlıklısı olur.
sn hakan1846
ömer bey gerekli açıklamayı yapmış benim adıma şimdi yardımcı olma şansın varmı acaba.Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?