15 mm linear ray VS. 25 mm alt destekli mil

certy

Üye
Katılım
11 Ara 2010
Mesajlar
85
Puanları
1
Konum
İstanbul
Selamlar.

Cnc tasarımına başladım. Bende bir cnc yapacağım hayırlısıyla. Ama bu ray ve mil konusunda bir şey merak ediyorum. 15 mm ray + araba, 25 mm alt destekli mil ve araba kadar dayanım gösterebilir mi? Yani hangisine daha ağır işler yaptırılabilir?
 
Ray araba daha sağlamdır (tavsiye edilen) ama kullanılacak sistem duygusallığa göre tercih edilir. Tabi bu ürünlerin çin malıda var tayvan ve alman malıda var. Sağlamlık ve verimlilik onlara görede değişir.
 
Ray+araba ikilisinde çaprazlama şekilde dizilen bilyalar, kuvvetleri birbirini dengeler ve bu şekilde iş görür.. bunun için özel yuvası ve kanalı vardır ve bilya neredeyse tamamen sarılarak hareket eder.

fakat, alt destekli mil'dede gene aynı mevzu olsada, bilyaları saran bir kanal yoktur. ve tek noktadan mille temas eder..

İmkanın varsa seçimini ray+araba'dan kullan.


 
Aslında 20 mm alt destekli mil + araba kullanmayı düşünüyordum ama sizin konuda asenyurt'un bir mesajında kendi sisteminde bir süre sonra boşluk oluştuğunu okudum. Acaba onun miller + arabalarda mı problem vardı yoksa hepsi mi böyle bu mil + arabaların?

@asenyurt
 
zamanla alt destekli millere takılan arabalar bende boşluk yaptı hemde çok bi boşluk. rayları birbirinden uzaklaştırarak gerdirerek bu boşluğu almıştım.
 
Alt destekli miller cidden sorunlu.

Kesinlikle ray + araba. Geç olsun sağlam olsun.
 
şasi mdf den olduğu için gerebildim. bence bulaşma derim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…