150 w ses sistemi trafosu

Bir arkadaş dedi abi 50 hz dip ses problemi olabilirmi diye ! Sizce de olabilirmi eğer öyleyse nasıl çözülür?
 
Detaylı fotoğrafları paylaşıyorum umarım yardımcı olan birileri çıkar. Devre şemalarında arıza gören olabilir diye düşündüm o yüzden çoğunlukla makro çekimler koydum.








Tüm yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Bence oradaki resimdeki entegre yanmış sanırım lm1875
 
arkadaşlar trafoyu amfiden uzaklaştırdıgım halde vuu sesi kesilmiyor .. bir önceki mesajı yazan arkadaşın dediği gibi o entegre yapabilirmi bu problemi ya da siz başka problemler gördünüzmü fotograflarda. Lütfen yardımcı olun.
 
Arkadaşım öncelikle kolay gelsin evet entegreden yapabilir aynı zamanda entegrenin bacaklarındaki lehimler eğer atmış ise yani entegre bacakları plakete değmiyor ise de yapar sana tavsiyem havyan var ise entegre bacaklarındaki lehimleri tazelemen eğer bu işlemden sonra aynı sorun devam eder ise zannedersem o entegreler tda 2030 onları değiştir yada hangi çıkış sorunlu ise yolları takip et ve o entegreyi değiştir.benim başıma geldi böyle bişey arkadaşımın premier 5+1 amp. devresinde vardı 1 tane entegre deiştim düzeldi ama onun entegre patlamıştı ama en sonunda canavar gibi çalışır vaziyette teslim ettim
 
Arkadaşım,sistemindeki vuultuya aşağıdakiler sebep olur..trafonun arızalı olması söz konusu değil.
1rtadaki tda2030 arızalı
2:aynı tda2030 sağlam fakat daha önceki onarımdan dolayı plakette karbonlaşma var.
3lakette lehimler arası pasta kalıntıları var.
4:bunların hepsi normal ise trafo çıkışında köprü diyotlardan sonra gelen kondansatörlerden biri (1000-4700mikrofarat arası değerde olanlar) arızalı,sızdırıyor.bunlara paralel bağlı olan nanofarat değerindeki kondansatörleri de değiştirmen gerekir.
sana en kolay gelenden başlayıp kontrol etmelisin.kolay gelsin.
Not:eğer vuultu tüm hoparlörlerden geliyor ise ortak nokta besleme katı,yani kondansatörler olma ihtimali en yüksek olanıdır.
 
caglarm arkadaşım bana foto üzerinde hangi kondans. ler oldugunu gösterirmisin?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…