1500x2500x300 mm cnc yapımı için yardım lazım


Harika olmuş eline sağlık.
Yani diyorsunki kalında olsa demir kullanma esneme yapar, ama 30mm alüminyum kullanırsan sorunsuz olur.

Bu arada makinenin tamamının videosu yokmu. Güzel bir makineye benziyor. Referans olabilir ama tabi gizliliği gerekiyorsa saygı duyarım.
 
Maaşallah. Gerçekten profesyonelce bir çalışma olmuş. Ben şimdi şüpheye düştüm başarabilirmiyim diye.
Özellikle kızaklar ve kremayer altına lama koyup taşlama konusunda çok sıkıntı yaşarım. Buralarda onu taşlayacak makine ne gezeerr.
 
Hangi şehirdesiniz
 
Taşlama işini lamayı şaseye kaynattıktan sonramı yapıyorsunuz yoksa taşlayıp ta sonra mı kaynatıyorsunuz. Soru biraz saçma olmuş olabilir. Mazur görün daha yeniyiz.
 
Önce kaynatıp sonra taşlanır.
Ama ben bu makinayı sokacak büyüklükte borverk bulamadım. Parçalı sildirmekte istemedim o yüzden. Lamaları ayrı yaptırıp lazer ve nivo kullanarak gönyeledim saşiye önce civatayla sabitleyip sonra usta bir kaynakçıya metod kaynak yaptırdım. Tabi sadece bu işlemler 3 hafta falan sürdü. Senin makina küçük olduğu için kaynak yapıldıktan sonra sildirebilirsin. Ben hep öyle yaparım bu makina büyük olduğu için tek istisna o oldu
 
Aslında tüm mesele gönyeye aldıktan sonra profilleri punta punta tamamen birleştirip kesik kesik kaynatmak. Gönyesinde kaynatıldıktan sonra kızaklara lema koymaya gerek kalmayabilir diye düşündüm ama boş düşüncede olabilir.

Metod kaynak yaptığında çekme veya gerilme olmuyor mu?

Birde bu borverklerin taşınabiliri yok mu acaba. Makine başında bi uygulama mümkün değil mi?
 
Seyyar borverk yok maalesef ben direkt profile kızakları vidalayıpta yaptım makina 5 6 sene oldu halada çalışır durumda. Şasinin gönyesi tam olmazsa yada 0.5 - 1mm gönyesizlik olursa kızaklar sıkışma yapabilir çalışırken. Sen yaparsın gönyemi tam alırım ben sağlam yaparım dersen denemekten zarar gelmez. Ama tekrar diyorum tavsiye etmem. Ama yine hatırlatıyorum ben zamanında yaptım sorun yaratmadı. Biraz ustalık biraz şans.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…