1600 kva trafo işletmeye alma

siliko jellerin rengi mavi olmalıdır,eğer renk pembeleşmiş ise değişimi zamanı gelmiştir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Birçok trafo fabrikasının gezici (arabalı donanımlı) ekipleri var öncelikle üretici firmadan bulamasan diğer firmalarda ekip iste. Gelecekler yağına, slikajeline, izalasyonuna, rolelere, vs bakıp kontrol edip testlerini yapacaklar. Doğrusu bu.
Sanırım disjonktör eski yağlı tiptir. Bunu değiştirirseniz iyi olur.
 
trafo üreticileri ile irtibat kurman sizin için daha kolay bir yoldur.
 
Arkadaşlar selam,
1996 dan beri hiç devreye alınmamış 1600 kva lık trafom var işletmeye alırken nelere dikkat etmeli nelere yapmamız gerekmektedir .
saygılarımla

Öncelikle trafonun içinde yağ var mı.Yağ varsa test yaptırman lazım, izolasyon testi, çevirme oranı testi falan bunları yaptırman lazım. ayrıca silikajelin renginde trafonun nem alıp almadığını anlayabilirsin. nem almışsa sana kolay gelsin çünkü en az 2500-3000 tl arası yağ masrafın olacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…