1600 kva'lık trafoya kaç amperlik sigorta takabilirim?

1600KVA lık trafo ya ne kadarlık TMŞ takmalıyım derken takılacak olan bu TMŞ AG dağıtım panosuna takılacaktır.Dolayısı ile gerilimi 380V alarak hesap yapmak zorundasınız.Kimi arkadaşlar eksik diyelim artık bilgiye sahipler arkadaşlar.

- - - Updated - - -

1600KVA lık trafo ya ne kadarlık TMŞ takmalıyım derken takılacak olan bu TMŞ AG dağıtım panosuna takılacaktır.Dolayısı ile gerilimi 380V alarak hesap yapmak zorundasınız.Kimi arkadaşlar eksik diyelim artık bilgiye sahipler arkadaşlar.
 
Sen alçak gerilim tarafına da takacak olsan bile 2300 A çıkış akımın oluyor sekonder tarafında; her ne kadar bu kadar akımı sekonder tarafından çekmesen bile kesici seçimi kurulu çıkış gücüne göre seçilir; bu kadar akıma TMŞ koyamazın ;her ne kadar konulabilir diyen abilerimiz varsa da ben koymam ( SİEMENS in bile TMŞ leri 1600 A de bitiyor ) ; koyulmuşsa da elimi bile sürmem ; kesici kullanman lazım bence..........Yok ben takarım diyorsan http://www.emo.org.tr/ekler/192890582189ff5_ek.xls?tipi=34&turu
 
Son düzenleme:
Mühendis,teknik öğretmen, tekniker ,teknisyen olarak herşeyi bilmek zorunda olmadığımızın farkında olmak önemlidir.Fakat konu başlığı sorusu gibi de soru sormak bence sadece kolaya kaçmaktan ibarettir.Durumunuzu bilmiyorum ama internetten mesaj attığınıza göre internetiniz var sanırım.2013 Elektrik Mühendisleri ajandasının teknik bilgiler kısmı 14.sayfasında istediğiniz tüm bilgiler mevcut.

Teknik bir kişi olarak , bilmek kadar , bilgi nerede bulacağınıda bilmek gerekir diye düşünüyorum.Araştırmak ve bilgiyi bulmak için çaba sarfetmek teknik kişiler için daha önemlidir diye düşünüyorum.
 
bence bu işi isgorta ile degil de sekonder koruma rolesi ile yapılsa dahı iyi olur olaya bu açıdan bakmakta fayda var

Trafo içerisinde arıza anında ortaya çıkan kısa devre akımının 20 milisaniyede kesilmesi gerekmektedir. Bunu trafo üreticileri söyler. Dediğiniz gibi sekonder koruma rölesi ile yapılan korumalarda kesici katologlarında kesme süresi 0-80 milisaniye olduğu için trafolarda patlama riski ve daha ağır sargı hasarları riski meydana gelmektedir. Bu sebeple açık sistemde 400 KVA'ya kadar sigortalı ayırıcı, moduler sistemde de 1600 KVA'ya kadar sigortalı yük ayırıcısı kullanılmasının önü açılmıştır. (EKAT yönetmeliği, 2000 yılında yapılan değişiklikle) Mümkün olduğunca trafolar sigorta ile korunmalıdır.
 
İyi çalışmalar arkadaşlar 1600kwa trafom mevcut tam yükte çalışmakta ölçüm yapmam gerekiyor kaçlık akım trafosu kullanmam gerekir . Hesabı nasıl yapılıyor .teşekkürler
 
Ekli dokümanlardan yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • YG SİGORTALAR.rar
    2.5 MB · Görüntüleme: 106
  • inter teknik sigorta.rar
    1.9 MB · Görüntüleme: 92
  • Trafolarda_kullanilacak_techizat_secim_cizelgesi.14563624.rar
    120.5 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyu değiştirmek istemem ama, bugun sorulan bir soruyu paylaşmak istiyorum. "akım trafosu çıkışına bi şey bağlamamız gerekir yoksa yanar" diye bi şey duydum. nedenini kafamda canlandıramadım. akşam proje üstünde detaylıca düşüneceğim ancak fikir belirtmek isteyen varsa memnun olurum.

saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
130,063
Mesajlar
932,654
Kullanıcılar
453,044
Son üye
alicigdem

Yeni konular

Geri
Üst