O halde hammaliye kod yazabilirsiniz.
Önce birinci displayda birinci rakam görünür, sonra ikinci rakam ikinci display ve dört display bu şekilde doldurulur.
Daha sonra ikinci rakam birinci hanede olacak şekilde dört hane yazdırılır. Aralarda 5ms-50ms gecikme konur. Ana döngü içinde bu olay döner gider.
Her displayda görünecek kısım 5ms-50ms zaman diliminde olacak. Bunu bir çizgi film gibi düşünün ve uygulayın.
Yok zaten kod yazın demedim. Breadboarda deneyin dediniz ya sıkıntının koddan kaynaklandığının farkında arkadaşlar. Kod yazacak bir yardımsever arayışındalar.
Yok zaten kod yazın demedim. Breadboarda deneyin dediniz ya sıkıntının koddan kaynaklandığının farkında arkadaşlar. Kod yazacak bir yardımsever arayışındalar.
video atabilsem daha anlaşılır olacak da ben yine de buradan anlatmaya çalışayım şimdi sağdan sola doğru başlayacagımız için 4.displaye 2 rakamının gelmesi gerekiyor sonrakı adımında ise 2 rakamının 3.displaye kayması gerekiyor ve 4.displaye 3 rakamının gelmesi gerekiyor bir sonraki hareketinde 2 rakamı 2.displaye 3 rakamı 3.displaye 4 rakamı 4.displaye bir sonraki hareketin de 2 rakamı 1.displaye 3 rakamı 2.displaye 4 rakamı 3.displaye 1 rakamı 4.displaye gelmesi gerekiyor yani sanki teker teker kayması gerekiyormuş gibi gözükmesi gerekiyor bilmiyorum ne kadar anlaşılır oldu ama video gönderebilsem daha açıklayıcı olur galiba