18,5 Kw Motor Yıldız Çalıştırılması Hakkında.

Motorunuz,bizim için özel.Yıldız çalıştırmanız gerekiyor.Bizde,18,5 kW motorlar üçgen çalıştırılacak şekilde dizayn edilmektedir.Direkt çalıştırmak için de,yıldız bağlamanız gerekir.Yıldız/üçgen yolverme
olmaz.

Bu motora Fazlar arası 380V şebekede yıldız/üçgen yol verilemeyeceğini, üçgen çalıştırılamayacağını bize gelen meslek lisesinde okuyan stajerler bile bilirken Elektrik Mühendisiyim diyen birisinin sorması ilginç !

ABB marka softstarter ile yıldız bağlantı yapılarak sistem çalışır duruma geldi arkadaşlar.

Bilmemek ayıp değil.Herkes herşeyi bilmek zorunda değil.
Bu motora Fazlar arası 380V şebekede yıldız/üçgen yol verilemeyeceğini, üçgen çalıştırılamayacağını bize gelen meslek lisesinde okuyan stajerler bile bilirken Elektrik Mühendisiyim diyen birisinin sorması ilginç !

bir bobınajcı olarak motor etıketını sımdı gordum 380 yıldızz baglamanız gerekıyor cunku ıcındekı sargılar bu gore uyumlu

Pekala arkadaşlar etikette 230/400 volt degerlerinde ü/y demiş 230 voltta ü nasıl baglayacağız 230 v çalıştırma durumumuz var mı?

cevabını bilmiyorum merak ettim anlatan olursa sevinirim veya elinde dökümanı olan var mıdır.

Pekala arkadaşlar etikette 230/400 volt degerlerinde ü/y demiş 230 voltta ü nasıl baglayacağız 230 v çalıştırma durumumuz var mı?

direk şebekeden güç alıyorsan yoktur.o motoru yıldız bağlayacaksın.ama mesela tek fazlı sürücü kullanıyorsun diyelim .sürücü çıkışı 3x220 V olur çoğunlukla.böyle bir durumda üçgen bağlarsın

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri