Muhammet_37
Üye
Serkan hocam power LED ler çok kullanışlı haklısınız ama aşırı ısınma olmaması için akımı nasıl sınırlayabiliriz.16 adet standart 20 ma lik led kullanacaginiza 1 adet power led kullanin isiniz cok daha kolay olur.
Bir adet akim sinirlama entegresi ilede surersiniz olur biter.
Benim kullanmak istediğim LED’ler yaygın alarak aydınlatma sistemlerinde kullanılıyor, düşük akım çektiği için ısınma olayı pek olmuyor. Sizin öneriniz de bir seçenek tabi ki, power LED’ler daha fazla ışık sağlarken ısınma problemi ortaya çıkıyor, iyi bir soğutucu ve akım sınırlandırma devresi ekstradan yer kaplayacaktır, ayrıca genelde 12v ile çalıştıkları için 3.7v pillerle kullanabilmem için ya voltaj yükseltici regülatör kullanmam ya da pilleri seri bağlamam gerekecek. Piller seri bağlandığında onları balans özellikli bir şarj aleti ile veya özel bir şarj devresi ile şarjı mümkün olacak. Bu seçenek daha fazla yer kaplamakla birlikte maliyet bakımından da daha pahalı bir sistem, ayrıca daha karmaşık görünüyor16 adet standart 20 ma lik led kullanacaginiza 1 adet power led kullanin isiniz cok daha kolay olur.
Bir adet akim sinirlama entegresi ilede surersiniz olur biter.
Elektroniğe merakım var ama yeterince bilgim yok, öğrenmek için soruyorum, yüksek w değerine sahip bir direnç kullanmanın projede LED’lerin zayıf yanmasına neden olur mu?1 yada 2 watt 2.2 ohm yada 1.8 ohm kullanabilirsiniz.
benim önerim 2 watt 2.2 ohm.
Power ledler 3.7 voltla çalışır.Benim kullanmak istediğim LED’ler yaygın alarak aydınlatma sistemlerinde kullanılıyor, düşük akım çektiği için ısınma olayı pek olmuyor. Sizin öneriniz de bir seçenek tabi ki, power LED’ler daha fazla ışık sağlarken ısınma problemi ortaya çıkıyor, iyi bir soğutucu ve akım sınırlandırma devresi ekstradan yer kaplayacaktır, ayrıca genelde 12v ile çalıştıkları için 3.7v pillerle kullanabilmem için ya voltaj yükseltici regülatör kullanmam ya da pilleri seri bağlamam gerekecek. Piller seri bağlandığında onları balans özellikli bir şarj aleti ile veya özel bir şarj devresi ile şarjı mümkün olacak. Bu seçenek daha fazla yer kaplamakla birlikte maliyet bakımından da daha pahalı bir sistem, ayrıca daha karmaşık görünüyor
Elektroniğe merakım var ama yeterince bilgim yok, öğrenmek için soruyorum, yüksek w değerine sahip bir direnç kullanmanın projede LED’lerin zayıf yanmasına neden olur mu?
olmaz. etkilemez . sadece ısıya dayanıklılığı artar . ömrü uzar.yüksek w değerine sahip bir direnç kullanmanın projede LED’lerin zayıf yanmasına neden olur mu?
Tekrar hızlıca bir araştırdım, pover LED’lerin 9v veya çoğunlukla 12v ile çalışanlarını gördüm hep, 3.7 ile çalışan bulamadım bilgilenme amaçlı bir kaç örnek paylaşabilir misinizPower ledler 3.7 voltla çalışır.
Seri bağlama gibi bir durum söz konusu olmaz.
Serkan hocam haklı aydınlatmak ise maksat powerled kullanmak esas olan.
Isınma sorunu çözdükmü tamam
Anladım, birde ebatı artar tabiolmaz. etkilemez . sadece ısıya dayanıklılığı artar . ömrü uzar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?