18KW LIK TALEP GÜCE KOMPANZASYON


üstad ben daha önce kompansazyon işinde çalışmadım ama genel kültür açısından bişeyler sormak istiyorum. sizin yazdığınız liste toplam 12kVAR mı oluyor? yani 3 adet 1Kvar lık tek faz kondansatör bağlandığı zaman 1 adet 1 kVARlık trifaze kondansatör e mi tekabül ediyor. birde neden "Entes RG3-12C kullanacaksanız 12.kademeyi en başa alınız" dediniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Toplamda 15 kVAr'lık kompanzasyon önerdim. 1 adet 1kvar'lık 3 fazlı kondansatör faz başına 1/3 yani 0,33 kVAr kapasitif reaktif güç'e tekabül eder.
RG3-12C 'de birinci grup trifaze olma koşulu var bu değerin büyük olması rölenin kademe güçlerini kolay algılamasına neden oluyor yani avantaj o yüzden en büyük güçte trifaze kondansatör gücünü başa alın dedim.
 

teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…