1p137 o107 transistör muadili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SefAfeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SefAfeS

Üye
merhabalar elimde bu transistör var arızalı bir biçimde online satış yapan bir yer bulamadım eski bir cihazdan söktüm muadili var mıdır?

Devreyi inceleyip yerine belki başka bir transistör muadil düşünülebilir.

Bu transistör nereye bağlı? Cihazın şeması varmı?
Selamlar
Bu tip transistorler DC güç anahtarlaması için kullanılır. Sony MS lerde çok kullanıldığını gördüm. Parçanın tam adı: RT1P137.

Bu tip transistorler de (Rohm firması digital transistör diye belirtir) gövde direnci mevcuttur. Biri beyse seri (1k) diğeri ise beys emiter arası bağlı (22k) iki direnç vardır, dışarıdan konulacak parçalar transistorun içine koyulmustur. Bozuk parçanın voltaj ve akım değerlerine denk gelen bir pnp transistor seçilir. Yukarıda belirtilen değerlerde direnç eklenerek modifiye edilir. Çözüm zor değil ama orjinali bulunabilir ise kullanılması tavsiye edilir.

Son düzenleme:
Burada bu transistör 7 volt çıkışı anahtar gibi kullanılmış. Sayın @olc technics dediği gibi uygun güçte başka bir transistör modifiye ile kullanılabilir.

Ayrıca vaktiniz varsa alide yurt dışı temin edebilirsiniz. Sadece biraz zaman alır.

kendisini kullanmak daha güzel olurdu fakat 1 tane eleman için o kadar vergiye gerek yoktur diye düşünüyorum.

peki yerine direnç ile hangi transistörü modifiye ederek değiştirebilirim?

kendisini kullanmak daha güzel olurdu fakat 1 tane eleman için o kadar vergiye gerek yoktur diye düşünüyorum.

peki yerine direnç ile hangi transistörü modifiye ederek değiştirebilirim?

Mesela,

Aşağıdaki gibi tranaiatörleri bias dirençleri ile denenebilir. Bc328 ile deneyebilirsiniz. Sizin transistör 300mA kollektör akımı var. Bu transistörler 800 mA kollektör akımı verebilir.

BC328, BJT PNP tipi bir Transistördür. BC328 Transistör, 800mA kollektör akımı
2SA950 TO-92 800MA 30V PNP TRANSISTOR 800mA kollektör akımı

BD 140 a ne dersiniz? Evladiyelik olur. Hem bacak bağlantısı da aynı. Akım kazancı 100 olması gerek(yanlış bilmiyorsam)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…