2 kademeli monofaz pako

Merhabalar elimde 2 rezinstans ve 2 kademeli monofaz pako şalter var niyetim 1. Kademede 1 rezinstans 2. Kademede 2 si birden yansın
Ama 1 den 2 ye alınca 1. Rezistans kapanıp 2. Si yanıyo malzemeleri d2ğiştirme imkanım yok kademeler arasına diyot koydum gerilimi düşürüyor acil yardım teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:
rezistansları seri bağlayarak kontrol edebilirsin , fakat seri bağlıyken güç düşer artmaz .

Pakoyu değiştirme şansınız yok ise 2 ve 3 nolu uclar arasına extra bir w otomat benzeri yol verici eleman ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Aslında işime yarauacak bi diyot 40 a metal diyotlardan ama oda 5 euro 8 tane almam lazım oda imlansız acaba piyasada satılan 10A10 diyot alsam işimi görmezmi üstünden 1000 w geçecek volyajı düşürürmü?

Aslında işime yarauacak bi diyot 40 a metal diyotlardan ama oda 5 euro 8 tane almam lazım oda imlansız acaba piyasada satılan 10A10 diyot alsam işimi görmezmi üstünden 1000 w geçecek volyajı düşürürmü?
Diyot güç kaybı olmadan işinize yaramaz..

kademlere bırer uygun akımda kontaktöe baglatıp, guc kontaklarını paralel baglarsınız..

Ekli dosyalar

• 2 KDM ISITICI.pdf
    34 KB · Görüntüleme: 11
Abi zaten pako şalter yol vermek için zaten kontaktöre girdikmi maliyet 4 e 5 e katlar
No nc 1 kontaktör yeter

Konu biraz eski ama pako ile ilgili cevap vereyim ilerde başkalarının işine yarar belki. Ben Opaş paket şalterlerinde çalışıyorum.
2 kademeli paket şalterlerde, 1. kademe çalışırken, 2. kademe çalışmaz.
2. kademe çalışırken, 1. kademe çalışmaz.
2 Kademeli şalter çalışması: https://www.opaselektrik.com/2-kademeli

Eğer 2. kademeye aldığınızda 1 ve 2. kademenin aynı anda çalışmasını istiyorsanız, kademeli komutatör olarak geçen paket şalterlerden kullanmanız lazım. Aşağıdaki linkte örnek şalterin bağlantısını koyuyorum.

2 kademeli komutatör şalter çalışması: https://www.opaselektrik.com/blank-13

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…