mryusufcan
Üye
teşekkür ederim zahmet olacakTamam bir şeyler denerim. Rassberry Pİ anlamam. Sadece röle çizerim.
Çok güzel olmuş raspiden anlamam demiştiniz ama inx(sinyal) dışında vcc(+) gnd(-) raspiye bağlanmayacak mı?Ekli dosyayı görüntüle 71172
Kabloların amaçlarını yazdım. Çıkışları rahatça görebilmeniz için de kabloları rölenin içinden çizdim.
Güç pinimden kastım zaten 5V veya 3.3V. Sakın PSU'dan gelen kabloyu aşağıdaki pinlere bağlamayın.Çok güzel olmuş raspiden anlamam demiştiniz ama inx(sinyal) dışında vcc(+) gnd(-) raspiye bağlanmayacak mı?
yada üstü tamam altı bu şekilde olacak sanırım
Değerli @Affansen okuduğum kaynaklarda raspiden 5v beslemeyin demişler çünkü gpio pinleri 3.3v kaldırabilecek şekilde tasarlanmış.Son bir bilgi vereyim, röleye bağlanan 5V PSU direkt olarak fayda sağlamıyor sanırsam. Röle zaten az amper çeker. Yani eğer elinizde başka bir şey yoksa direkt Rasberry PI üzerinden 5V bağlayabilirsiniz.
Konu sahibine başarılar dilerim.
Haa tamam o zaman hocam. Bilmiyordum. Ben Arduino gibi zannediyordum. Şimdi o kadar para verip bir @Affansen yüzünden bozmak çok sinir bozucu olurdu.Değerli @Affansen okuduğum kaynaklarda raspiden 5v beslemeyin demişler çünkü gpio pinleri 3.3v kaldırabilecek şekilde tasarlanmış.
raspiden 5v besleyip tekrar pinlere geri döndüğünde fazla voltajdan dolayı yanma kısa devre yapma ihtimali varmış.
o yüzden yalıtma derdine düştüm bende
Oradaki 5v röleye gücü hazır bekletecek sinyal alınca da açıp kapatma işini raspi yapacak (diye biliyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?