2. Pc ye Lisans ?

Mr. spark

Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
70
Puanları
1
Konum
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ
Selamlar, Sevgiler;
Bilgisayar çağı başladığında denizlerde, gemilerde geçti yıllarımız, şimdi adapte olmaya çalışıyoruz.
Evimde bir adet Lisanslı Windows XP Home işletim sistemli Pc var. Ofis dahil tüm Programları Lisanlıdır. Bir de 2002 yılından kalma Pc var onu da kullanmak istiyorum. evde üç kişi Pc kullanmak istiyor ve kavga çıkmaması için bu ikinci Pc yi de değerlendirmek istiyorum. Ama Lisanslı olmaması beni tedirgin ediyor.
Lisanslı olan Ana bilgisayarımın lisansını diğer Pc de de kullanabilirmiyim?
Teşekkürler.

Saygılar.
 
Lisanslı olan Ana bilgisayarımın lisansını diğer Pc de de kullanabilirmiyim?
Kullanamazsin, sadece tek makineye yukleyebilirsin.

Diger makineye Ubuntu GNU/Linux kur bi oyle dene. Buradan download edebilirsin. İstediğin kadar makineye kurabilirsin. İçinde ofis filan geliyor.
 
kullanamazsın. 1 lisansla birden çok bilgisayarda kurulum yapabilmen için sanırım genuine kit denilen bir paketi var windowsun. alırsın 6 bilgisayarda kullanabilirsin.
 
Sayın Mr. spark,

Korsan işletim sistemlerini formatlamadan yasal hale getirmek için, Genuine Kit Windows XP (Yalnızca OEM) satın alınabilir.

Eğer normal Windows XP (OEM) ürün alıp, sistemi formatlayıp bu lisans ile yeniden kurarsanız, lisanslar geçerli olmayacaktır.


Bu durumda ya Genuine Kit Windows XP yada Open lisans almanız gerekir.

Varolan makineleri lisanslamak için OEM XP lisansı kullanamazsınız.

Windows XP Pro GGK (Get Genuine Kit) kullanmalısınız. Bu ürünlerse sistemi formatlamadan lisanslayabilirsiniz. (Yine OEM sınıfta bir üründür ve lisansladığı pc ile ölür)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…