ceyerancı35
Üye
Seni çok iyi anlıyor ve katılıyorum.Bende 2004 Ege çıkışlıyım.Bu düşüncelerin aynısına harfi harfine hissettiğimi hatırlıyorum.Aslında Avrupa uyum çalışmaları içinde bu iş ele alınmıştı.AB üyesi ülkelerde çalışanların sadece %5 i Mühendis ve %86 sı Tekniker( Vocational school)ve %9 u Lise mezunu(Vocational hıgh school) olarak değerlendirilirken ülkemizde durum tam tersi malesef.Devlet özel sektöre yönelik teknik kadro için bazı teşvikler yapsada,kendin almıyorsun bu teşvik ne iş diyor haklı olarak işveren.Sen 7. 8. dereceden giriyorsun memuriyete maaşın varsa primin ikramiyen ona göre.Lise mezunu da 12. seviyeden giriyor.Devletimiz bile ucuz işgücü peşinde yani,düşün artık.Merhaba arkadaslar sormak istedigim 2 yillik mezunlara nicin kadro yok acaba,fikri olan varmi myo okuduguma okuyacagima pisman oldum,kamuda ne kadar personel alimi varsa hepsi lise mezunu bilsem inanin okumazdim myo oturur kpss calisirdim ben egede kontrol otomasyon okudum otomasyon alaninda devletde kadro olmayabilir bi nebze anlarim ama diger bolumlerde dahil devletin bizi dislamasi kabul edilemez
Abicim issiz degilim Allaha sukur, isim var memnunum gelirimde fena degil yasim 23 sigortam mesaim uzerinden yatiyor yeri geliyor 5000den sigortam yatiyor cumartesi pazar tatil isimde basariliyim ve severek yapiyorum fakat ozel sektor sartlari malum duzenli bir hayatin yok plan yapamazsin halbuki kamuda oylemi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?