25m^2 oturma odamızda şuan midea oasis 12000 btu var ve izmir gibi sıcak bir yerde ısınamıyoruz baya geç ısıtıyor odayı zaten artık eskidi değiştirmeyi düşünüyoruz. Soğutma konusunda bir sıkıntımız yok ama ısıtma konusunda yeterli gelmiyor.
İzmir'de oturuyoruz evimiz yalıtımsız camlar çift cam dört tarafı açık yani yanında 1er katlı evler var biz 3.katta oturuyoruz hatta dış cephede boya bile yok yeni klimayı taktırmadan önce dış cepheye boya da yaptırmayı düşünüyoruz daha fazla yalıtım sağlamak için. Ve ben çok üşüyen biriyimdir özellikle klima ayaklarıma vurduğundan dolayı ayaklarım çok üşüyor.
Ve çoğu klimacı 12000 btu alın yeterli demesine rağmen 18000 btu almayı düşünüyoruz. Çünkü 18000lik alıp yandaki odanın penceresini açıp 18m^2 olan o odayı da ısıtıp soğutmak istiyoruz.
Öncelikle kaç btu almalıyız?
İkinci olarak marka konusunda mitsubishi ve daikin düşünüyoruz ilk klimayı alırken de böyle düşünüyorduk ama ucuz diye midea aldık yani sütten ağzımız yandı artık yoğurdu üflemeye çalışıyoruz ve daha tanıdık markalardan almayı düşünüyoruz.
Hangi markayı tavsiye edersiniz?
Mitsubishi electric msz-fh (krigamine) düşünüyoruz havayı esinti şeklinde veriyor bu sayede soğutma modunda ayaklarımız üşümez diye.
Daikinda da shira plus serisinde sıcak havayı odanın alt kısmına , soğuk havayı üst kısma verdiğinden dolayı ayaklarımız üşümez diye düşündük.
Sigmaya da baktım iklimsa bilinen bir satıcı diye ama ısı kapasiteleri de fiyatı gibi ME ve DAİKİN'den düşük geldi gözüme.
Midea da acaba btu seçimi hatalı ondan mı ısınamıyoruz tekrar midea alsak mı almasak mı diye düşünüyoruz bütçeyi fazla zorlamamak adına.
Özellikle msz-fh kullanan varsa görüşleri nasıldır bu klima hakkında merak ediyoruz ve diğer markalar hakkında özellikle ısıtması güçlü olanlar hangileridir (tabi soğutması da az olmasın kaynamayalım izmir sıcağında) görüşlerinizi bekliyorum.
Kirigamine genelde bayilerin ellerinde yok ve 13.000tl vermek gereksiz diyorlar. msz-ap(enviro)(8.000tl) ya da msz-hr(hare)(9.000tl) öneriyorlar.
Ayağımızın üşümesi sonuçta konfor açısından sorun yaratıyor fakat arada da 5.000 tl fark var.
Sizce tasarruf açısından da kirigamine aldığımıza değer mi ?
Birde kirigamine kataloğunda wifi arayüz özelliğini göstermiyordu (opsiyonel olarak da dahili olarak da), internet sitesinde wifi arayüz özelliği var gösteriyor. Hangisine inanayım bilemedim. Bu konuda bilginiz var mı?
Ve bir diğer konu ise
Elektrik faturası midea ile kışın 3 ay boyunca ayda 3 4 gün kapanmıştır anca aylık klimanın harcadığı aylık 650tl geldi ve bazen elektrik saatimiz içerde olduğu için elektrikçi evde olmadığımızda geldiğinde 2 ayın faturası bir ayda geliyor ve fatura doğal olarak baya yüklü geliyor. İçerisi geç ısındığı için gece gündüz açık bırakıyoruz bu da bizi baya zorluyor.