Ayrica kablo pano ekipmani vs gibi Elektrik komponentlerine temas ederken her zaman sag elinizi kullanin.ben solagim ama her zaman sag elimle mudahale ederim.defalarca carpildim ben de ama bu sayede kalple ilgili bir sıkıntım olmadi
Tekrar gecmis olsun.bi doktor muayenesi en iyisidir
sen bide 80 amper nh bıcaklı sigortayı takmaya calışırken yapışık kalan kontaktör yüzünden suratına patlasın o anki kalp çarpıntısınla piskolojiyi hisset kokusuda sonradan duyuluyor 5 dakikada gözlerinin görmemesi ikramiyesi test edildi
Ilk çapılmam 6 yaşında başladı, herhalde 40-50 kez çarpılmışımdır. Birkaç kere ateşleme bobini çarptı. Bikaç kere de 1200v a çarpıldım. Parmak uçlarım yandı ama birşey olmadı. Zamanla bünye alışıyor galiba
Bu durum psikolojik de olabilir. Çünkü herhangi bir çarpılma anında insan vücudunda belli süre içerisinde bir şok yaşar ( bireyden bireye değişebilir). Eğer çarpılmada sadece faz kablosunu ellediyseniz herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum çünkü bende aynı şekilde geçen sene kumanda panosunda devre sökerken çarpılmıştım zaten 220 Volt çok yüksek bir gerilim olmadığından siz elinizle değer değmez hemen atar benimkide böyle olmuştu 1 sn bile olmadı çarpılma anım hemen attı tabi bu 220 Volt zararlı değil demiyorum bu sizin uğraştığınız işteki akım değerine göre değişir.