220 volt 3 fazlı trafo

Mcmlca1

Üye
Katılım
26 Ağu 2021
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
15
Merhaba arkadaşlar.
daha önce hiç karşılaşmadığım bi durumla karşılaştım sizinlede paylaşıp bilgi almak istedim. Elime bi klima geçti klimaya ekstra olarak bi pano bağlı bu panonun içinde 1 adet trafo ve frekans inverteri var trafonun girişi 380 volt 3 faz çıkışı ise 220 volt 3 faz. Uzun bi süre inceledim trafoyu çıkışındaki herhangi iki fazı ölçersem ölçeyim 220 volt gördüm faz ile toprak arasını ölçtüğümde ise 110 volt gördüm. Sizler daha önce böyle bi trafo ile karşılaştınızmı yada bilginiz varmı. Anladığım kadarıyla bu klimayı yumuşak başlatmak için böyle bi devre kurulmuş sizin yorumlarınızı fikirlerinizi de bekliyorum
İkinci konuya geldiğimde ise bahsettiğim trafodan çıkan 3 faz 220 volt, schneider marka bi frekans inverterine giriyor, frekans inverterinden çıkıp klima kompresörüne giriyor. Frekans inverterini devreye aldığımda çıkış kısmındaki frekansın 60 kHz olduğunu gördüm bana aşırı yüksek geldi bu frekans. Zaten sistemde bi anormallik olduğu bariz belli 72.000 btu luk klima kompresörü 5 saniyede ısınıyor hemde el değemeyecek kadar. Sizlere ikinci konuyuda danışmak istedim frekans inverteride arızalımıdır.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Amerika'da 120VAC monofaz, 220VAC trifaz kullanıyor.
Suudi Abaistan 127V mono, 230 trifaz kullanıyor.
O ülkelerden gelmiş olabilir.
İnverter ile ilgili marka, model detayları verirseniz bakılabilir.
 
Son düzenleme:
Frekans ınvertçrünün etiket bilgilerine baktınızmı. İnput gerilimi, 220 mi, 370 voltmu. KOmpresörde de etıket bilgileri bulunması lazım. Ayrıca trafodada primer/sekonder bilgilerine bakın.
Ayrıca, profılınde, yaş 15 yazıyor dogru ise. Daha önce karşılaşmadım derken, neler yaptın gördün bılemıyorum..
 
Amerika'da 120VAC monofaz, 220VAC trifaz kullanıyor.
Suudi Abaistan 127V mono, 230 trifaz kullanıyor.
O ülkelerden gelmiş olabilir.
İnverter ile ilgili marka, model detayları verirseniz bakılabilir.
Elimde etkiket bilgisi yok sadece ürünün görseli var internetten araştırdığım zaman ativar 320 modeliyle aynı tipte olduğunu söyleyebiliyorum onun haricinde elimdeki inverterde etiket yok maalesef
Trafonun giriş kısmı 380 çıkış kısmı 220 onu inceledim kompresör de aynı şekilde 220 volt yani sistemin 220 volt 3 faz ile çalıştığına emin oldum tek problem sistemi açınca kompresörün kısa bi sürede aşırı ısınması. Avometremin hz konumunda ölçüm yaptığımda 60 KHz civarında rakamları gördüm ama kompresörün etiketinde 60 hz yazıyor. Yani çalışması gereken frekansın çok üzerinde bi frekans değeri geldiği için ısındığını düşünüyorum.
Yaş konusunda yanlış tahmin olmuş
 
Son düzenleme:
Altivar 320 nin dökümanına baktım, bu kadar yüksek frekanston herhangi bir yerinde bahsedilmiyor.
Büyük ihtimalle ölçü aleti yanlış gösteriyor veya etkileniyor.
Invertörü devreden çıkarıp deneyebilirsiniz.
Kompressör bir çok nedenden ısınabilr.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…