Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Biraz önce tekrar deneme yaptım. Ana sekonder çıkışlarım 3,6V (çift), 13,5V, 16,5V, 23.5V. Bu çıkışları çeşitli kombinasyonlarla kullanarak, 7V, 10V, 12,9V, 17,1V ve 27,1V da alıyorum.
Elimde 3 tane 25 watt'lık 10 ohm direnç var. İkisini seri bağlayıp trafoya bağladığımda, yani 20ohm bağladığımda 23.5V çıkışında daha çok, 16.5V çıkışında daha az voltaj düşüşü oluyor. Hesabıma göre 23.5V'da 1.17 Amper çekiyorum. Trafo'nun üzerinde 2 Amper yazıyor (Bu arada trafo silindirik, ortası delik olanlardan). 30ohm bağladığımda ise herhangi bir voltaj düşüşü yaşamıyorum.
Ana sekonder çıkışlardan elde ettiğim ara çıkışlarda ise performans daha düşük. Bu normal. Trafonun bir noktasına kadar çektiğim akımın aslında iki katını çekiyorum. O yüzden ara çıkışlarda çekebileceğim maksimum akımı ana çıkışların yarısı olarak değerlendireceğim. Ama, ana çıkışlardan biri olan 23.V'dan 1.17 amper çekerken voltaj kabaca 2 volt düşüyor. 2 amper çekerken bu yaşansa normal karşılayabilirdim de, 1.17 amperde başlaması iyi olmadı.
Sıradan komutatör kullanıyorum, bunun etkisi olabilir mi diyeceğim; ama hem pin bağlantılarında bir ısınma hissetmedim, hem de 1.17 amper pek yüksek bir akım değil. Komutatörün limitine yaklaştığımı sanmıyorum.