220V DC gerilimle çalışan LED olur mu?

Her halukarda 5 watt civarında atık ısı var. Kapalı ortamda ise havalandırmakta fayda var.
Serkan hocam,

Lambayı içerde ısı oluşturmasın diye dışarı almıştım. Hem lamba patlarsa kolayca değiştireyim diye duy da ekledim.

Şimdi bu lamba motoru devirli kullanınca aşırı ısınıyor fakat 5w harcayan direncin ısısı lambaya göre daha mı fazla yoksa daha mı az bilmiyorum. Daha az ise panonun içine almayı düşünebilirim. 2 tane fan var panoda.

Şimdi şöyle söyleyeyim.

Lambanın 18 watt idi sanırım evet atık isimizi 18 watt olarak düşününüz. şu an hesap ettiğimiz direncin atık ısısı 5 watt.

İçeri alabilirsiniz.

Ancak dizayn etmeden önce 5 watt yeterli gelecek mi gelmeyecek mi denemeniz gerekir inverter sürücünün tekrar arızaya geçecek mi test etmelisiniz. yeterli gelmez se bu direnci 10 watt a çıkarmanız gerekebilir. yani iki adet direnci paralel başlamanız gerekebilir.

3. sayfada sorunun kokten çözümünü yazdım siz halen lambayla çözmeye çalışıyorsunuz ilginç

Yanlış anlamayın. Görmezden gelmiyorum fakat yazdıklarınız benim için fazla karmaşık. Yarın kartın detaylı fotoğraflarını çekip ekleyeyim.

Kartta yan yana 4 tane jumper var. Bir veya daha fazlası motor algılamayı iptal edebilir diyerek bütün olasılıkları denedim. 1'li, 2'li, 3'lü yani sırayla tüm jumperlar'ın yerlerini değiştirdim ama hiç bir işe yaramadı. Kartı satın aldığım Çinli de motoru nereye, potansiyometreyi nereye takacağımdan başka bilgi veremiyor.

Ben 10k %5 8w direnç istedim ama bana 10k %10 göndermişler. Bu kaç watt oluyor? direncin üstünde yazan GDA 9/40 10K 10%

16 watt mı yoksa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…