220volt ac motor hiz kontroĺü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Batuhan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Batuhan1

Üye
İyi gunler ismim batuhan foruma yeni kayit oldum.1 ac motor 0.75kw 220v 2800d.dk daimi kondansatörlü motorum var bileme makinesidir.Bunun hizini nasil düsürebilirim.
4000watlik dimmer takildi bobinajcida cok ısindiği icin cikarttik.Baska ne yapilabilir.

Dimmer olmaz, klımalarda kullanılan ınvertörleri inceleyin. Veya, ksayıs kasnak takarak kullanmaq hızına düşürmeyi deneyin.

İnverter işinizi görür. Üstünde frekansı ayarlayan potansiyometre olsun yeter. Bir de çıkarabileceği güce dikkat.

Inverter yani sürücümu deltanin var kinco var onlardan diyosun dimi snieder var 0.75kwlik
Aynen. Sürücüyle inverter aynı şeyler. Delta, ABB, Schneider, Mitsubishi v.s markaları öneririm. Yalnız motorunuz 0.75KW diye tam 0.75KW inverter almanızı tavsiye etmem. Motor anlık olarak fazla Amper çektiğinde sürücü zarar görebilir. En az 1-1,5KW olması iyidir.

Aynen. Sürücüyle inverter aynı şeyler. Delta, ABB, Schneider, Mitsubishi v.s markaları öneririm. Yalnız motorunuz 0.75KW diye tam 0.75KW inverter almanızı tavsiye etmem. Motor anlık olarak fazla Amper çektiğinde sürücü zarar görebilir. En az 1-1,5KW olması iyidir.
Tamam ben bu sürücüleri sordum olmaz dediler.Kondansatörden dolayı hic bir bilgim yok bu konuda 3fazli asenkron motorda surucuyle hizi kontrol ediliyormuş benimki tek faz kondansatorlu oldugu icin olmuyo dediler.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri