Niye olmuyor?Triyak olmadan olmaz yada triyak olmayacaksa role olacak.
...
12V far lambalarını kullanabilirsin, 220V ile uğraşmamak için....
Herkes önerisini yazabilir...
Aslında uygun voltaja dayanan transistör varsa onla da olur gibime geliyor... Çünkü lambamız E14 duy küçük 10W lamba. Transistöre fazla yük binmeyecektir.Niye olmuyor?
Yani transistör ile mi olmaz?
12V far lambalarını kullanabilirsin, 220V ile uğraşmamak için.
Niye olmuyor?
Yani transistör ile mi olmaz?
12V far lambalarını kullanabilirsin, 220V ile uğraşmamak için.
Öyle değil220 volt ile transistör uygulaması görmedim. Ac voltajda transistorle nasıl bir anahtarlama yapabiliriz bir örnek şema paylaşabilir misiniz? Merak ettim.
Aslında haklısın onu düşünmemiştim. LED olsa neyse de flamanlı ampul o kadar hızlı flaş yapar mı acaba?.. Tel sönüp soğuyana kadar fırsat vermiyoruz ki, ışıkta ki dalgalanmayı görebilelim...Devrede senaryoda mantıksızlık var flamanli ampulü sn de 3 defa kirpmasini istiyorsun peki bu kirpmayi görecek ayırt edebilecek misin?
Triyak orwnk olarak bt136 fiyatını ele aldım düşündüğünüz kadar pahalı değil 1.5 2 lira, günümüz çoğu elektronik cihaz şebeke bağlantılı da olsa trafosux beslemeli düşürülüyor. Örn: vitrin yılbaşı süsleri, timer - merdiven otomati, hareket sensörlü lamba, impuls anahtar, sivi seviye roleleri vb. aklıma ilk gelenler.
220V AC de bias lama nasıl olacak diyorsun220 volt ile transistör uygulaması görmedim. Ac voltajda transistorle nasıl bir anahtarlama yapabiliriz bir örnek şema paylaşabilir misiniz? Merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?