24 V DC Kontaktör

mehmet44

Üye
Katılım
10 Şub 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
iyi aksamlar 24 v dc kontoktöre direk enerjilendirerek kontakları cekmiyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim aynı sistemde 3 adet var hiç biri cekmiyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bobini yanmış olabilir mekanik sorun yoksa
 
İyi akşamlar
Sorunlar;
1- Kontaktörlerin A1 uçlarına +24VDC geldiğine eminmisin ?
2- Her kontaktörün A2 uçları birbirine bağlı ve bu uçlar -'ye bağlı eminmisin, (nötr veya toprak değil 24V'un eksisine bağlı olacak)
3- Kontaktörlerin mekanik sorunu yok değilmi ? (zor ihtimal 3 kontaktördede olması)
4- 24VDC bazı kontaktörlerde yan tarafında (Telemecanique Schneider LC1D18 serisinde LAD4TBDL mevcut) kısadevre ve aşırı akımlara karşı koruma diyot devresi var, eğer kısa süre önce herhangi bir kontaktörün kısadevreye veya başka bir soruna maruz kaldı ise, bu diyod devresi kendiliğinden devreyi kesiyor ve A1 uçlarına +24VDC versen bile paralel bağlı hiç bir kontaktörün çalışmıyor, bunu kontrol ettinmi ? Eğer birbirine bağlı her 3 kontaktöründen biri koruma yaparsa diğerleride çalışmaz.Kontrol için bu diyot devresini sökerek her kontaktöre ayrı +24VDC ver kontrol et.Tabii diyot devresini sökerek geçici kullanırsın, kısadevre koruman kalkar.
5- Herhangi kontaktöründen biri bobini patlayıp kısadevre olmuyor eminmisin ? her kontaktörü ayrı ayrı kontrol et.
6- başka kalmadı

Sorunu çözersen buraya yaz, merak ettim.
 
Kontaktörün DC olması bobin gerilimininde DC olacağı anlamına gelmez. Muhtemelen DC kontaktörünüzün bobini AC.
Diğer alternatif kontaktör bobin gerilimi DC ancak kaynakla kontaktör arası uzun mesafe ve kablo kesiti küçük (gerilim düşümü durumu.)
 
Son düzenleme:
Otomasyoncu Mehmet Alinin söylediklerine katılıyorum.
 
sistem çalışan bir devre iken arızamı yaptı yoksa yeni mi kuruyorsunuz. güç kaynağınızı kontrol etmenizde fayda var. 3 kontaktör nasıl bir şekilde çalışıyor örnek biri çalıştıktan sonra diğerlerin kontrol ediyor olabilirmi daha açıklayıcı olursanız daha iyi yardım alırsınız.
 
24vdc kaynağını kontrol edin regüle devresinde problem olabilir,voltajı kontrol ederken,toprakla yada nötr le değil,regüle nin -(eksi) bağlantısıyla kontrol edin,probleminiz büyük ihtimal kumanda beslemesinden kaynaklanıyor,
 
kontaktörün bobini ac 24v olabilir. ölçü aleti ile gerilimi ölç gerilim 24v dc ise kontaktör bobini yanmıştır.kontaktörü degiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…