24 V DC

emre3673

Üye
Merhaba,
Arkadaşlar elimde 220/24 V AC trafo var. Çıkışta alternatif akım alıyorum, ancak çıkışta doğru akım almak istiyorum. Doğrulutucu devreye ihtiyacım var. Direk doğrultucu satın alabilirmiyim, alabilirsem bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Alamazsam doğrultucu devre şeması nerden bulabilirim (220 AC / 24 AC trafo, 24AC/24DC doğrultucu)
Saygılarımla

24 volt dc adaptörler piyasada var. köprü doğrultucu devreleri olarak arama yaparsanız ilgili devreleri bulursunuz. sabit 24 volt istiyorsanız regülasyon yapmayı unutmayın.

24 volt dc adaptörler piyasada var. köprü doğrultucu devreleri olarak arama yaparsanız ilgili devreleri bulursunuz. sabit 24 volt istiyorsanız regülasyon yapmayı unutmayın.

Ben trafomun çıkışına doğrultucu takarak Doğru akım elde edemezmiyim? Trafo kullanmak zorundayım, 24 volt dc adaptörden kastınız nedir?

Ben trafomun çıkışına doğrultucu takarak Doğru akım elde edemezmiyim? Trafo kullanmak zorundayım, 24 volt dc adaptörden kastınız nedir?
forumumuzda arama yaparak benzer devre şemalarına ulaşabilirsiniz.devrede size gerekli akım vede trafonuzun mevcut gücü hakkında bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Trafomun değerleri,
U1:220 V AC
U2:24.1 AC
I1: 0.900 A
I2: 8.40 A
Güç : 200 VA
Ben bu trafonun çıkışından 24 V DC almak istiyorum, trafomun çıkışına basit bir devre bağlayarak bunu çözebilirmiyim? Çözebilirsem bu devreyi hazır almak istiyorum.
Saygılarımla.

evet çok rahat kullanabilirsiniz.

Trafonun 24 VAC çıkışı gerilimin efektif değeridir. Alternatif akım basit yöntemlerle doğrultulduğunda . Elde edilecek DC gerilim AC gerilimin efektif değerinin maksimum gerilimine eşit olur (Veya çok yakın) . Sizin uygulamanızda 24 VAC gerilimi köprü diyot ve kondansatör marifetiyle doğrultursanız elde edeceğiniz gerilim yaklaşık olarak 34 VDC olur. Sizin için problem yoksa yapabilirsiniz. Yok tam olarak 24 VDC gerekiyor derseniz biraz daha fazla malzemeye ve daha karmaşık bir devreye ihtiyacınız olacak demektir.

Kolay gelsin.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…