Bence en güzel çözüm yolu
resimdeki devredir malum faz farkı durumu çıkabilir bu durumda da bir tane bc237 transistör ile bu durumu da çözebilirsiniz en güzel yöntem bence opto kuplor kullanmaktır...
ptukuplörlü devre daha güzel çalıştığım fabrikada ki roboto pic li devreyi bağladım hiç bir sorun olmadı ayrıca devre tarafından oluşacak kısa devre lerden de robot etkilenmiyor
kullandığın sensör yüksek ihtimalle NPN dir. NPN ise open collector çıkışı vardır. yani algıladığında 0 a çeker bu çıkış ucunu direk pice gireceksin. aynı bu uçtan 4k7 direnç ile +5v hattına pull-up yapacaksın. yani kısaca extra transistor felan kullanman çok saçma. open collector ün veya open drain in ne demek olduklarına internetten biraz bak öğrenmen çok önemli. pull-up ve pull-down yöntemlerine gerilim bölme tekniklerine iyice bakmalısın.
sensörün PNP tip ise @tyildizak önerilerini ve opto lu olanı yapmalısın.
Peki benzer şekilde bende bir devre ile uğraşıyorum. Pice AC 220 voltun varlığını kontrol ettirmem gerekiyor Sinyal AC ve gerilim yüksek olduğu için fikrinizi almak istedim.
Peki benzer şekilde bende bir devre ile uğraşıyorum. Pice AC 220 voltun varlığını kontrol ettirmem gerekiyor Sinyal AC ve gerilim yüksek olduğu için fikrinizi almak istedim.