Bazen öyle durumlar oluyor hocam mesleğe senelerini vermiş teknik elemanlar bile benzer hatalar yapıyor. Size bir anımı anlatayım mesleğe yıllarını vermiş taşeron firma sahibi arkadaşım bir gün telefonla aradı hakan, tuzlada bir fabrikaya kompanzasyon yaptık bir türlü devreye alamadık gel bak diye. Oralarda adam mı yok taa izmitten beni alacaksın sonra geri bırakacaksın dedim. Baktırdık bir Mühendis arkadaş geldi Röle arızalı deyip gitti, röleyi üretici firmasına götürdüm sağlam deyip yolladılar sinir olduk firmayı cezaya sokacağız dedi. Bir Pazar günü geldi gitip baktım rölenin ayarlarını yapıyorum değerler abuk sabuk ayar tutmuyor. Bir 15dk kadar uğraştım olmadı şu panoyu bir aç dedim usta geldi örtü plakaları var kelebek vidaları söktü açtı. Birde ne göreyim akım trafoları ana akım yolu üzerinde değil tarak izolatörün yanında bara üzerinde. Mehmet yuhhh dedim bu ne! Usta bu ne dedim! herkes şokta
Bağlantılarda da hata yapmışlar epey bir uğraştılar neticede sistemi devreye aldık. Babamın bir lafı vardır "Elektrikçinin kerizi yaşamaz, kerizden de Elektrikçi olmaz." Bizim meslekte en önemli husus dikkat !