3.7V adaptör yerine 5V adaptör kullanabilir miyiz?

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı akşamlar. Bir şarjlı oyuncağın adaptörü 3.7 V. Bunun yerine 5V çıkışlı adaptör kullansam sıkıntı olur mu?

silisyum dıyot 0.7 volt duşurur ikitane serı bağla birtanede bağlasan olur tahmınım lityum polimer pil şarj edeceksın ben iki dıyot bağlarım oyle sorunum olsa tam doldurmasada rizke gırmem

O diyod ben de ne gezer ustam. Burası küçük yer bulamam onlardan.
5 V ne gibi zarar verir?

hocam 1n4001 1n4007 vs dıyot her elektronık kartta var ikincisi 3.7 volt lityum piller yüksek voltajı sevmez allah korusun yangın çıkarmak için yapılmış piller sana bir video bulursam buradan paylaşayım çok tehlıkelı o zaman şarj uzun zaman alır drençte takabılırsın mesela 100 ohm yarım watt gıbı

abi niye uğraşıyorsun? lm317,240 ohm direnç ve 5 k tripot ile istediğin voltaj ayarını yap. 240 ohmu 1 ve 2 ye, trimpotu da 1 den şaseye bağlıyorsun voltmetre ile düşürüyorsun. istersen 30 dan düşür.
diyot ile uğraşma bir silisyum diyot 0.7 volt düşürcek de arkasından şu kadarını takacaksın da.

Tamam tamam pardon tekin ustam. O diyotlar var bende. Nasıl ve nereye bağlıyacağım?

adaptörü aç artı çıkışına serı bağla

abi unuttum silsyum diyot bildiğin şu uzun kısmı siyah bir kısmı gümüş oloan rectefier diye de geçen doğrultmaç diyotlarıdır. standart diyot işte. kaç amper
germanyum da hızlı diyot. 0.3 de iletime başladığı için. daha pahalıdır. zaten smps tip üniteler için doğrultma ya da çeşitli noktalarda daha hızlı iletim için üretilmişler. yüzy birleşmeli diyot diye de geçer.

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri