3 Faz asenkron motor sağlamlık kontrolü

resmi incelerseniz doğru bağlantıyı görürsünüz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Sayın arkadaşım,

aslında aynı şeyi söylüyoruz,
sadece cümlelerimiz farklı.
 

Bu motor yalnız yıldız çalışır xyz uçları birleşir ve sıranın önemi yoktur.
 
Sayın @YaşlıUzman,
Yıldız çalışınca sıranın önemi olmadığını anladım köprü var sonuçta sıra farketmez. Üçgende farkeder bunuda anladım.
Fakat benim anlamadığım konuyu size anlatamadım
Motorun klemensinde köprüleri söktük ve motor yanmış. Bobin uçlarının tümü kısa devre gövdeyede veriyo diyelim.
Klemensin içindeki bobin uçlarından hangisi U,X - V,Y - W,Z bu bobinleri nasıl bulacaz diyorum.
Motor sağlam ama çalışmıyo ben arızalı diye söktüm ve ölçümlere başladım U,X - V,Y - W,Z bu uçlar kısa devre ben bunlar kısa devre diye motoru bobinaja yolladım(Örnek veriyorum) .
Yani demek istediğim Bobin giriş çıkış uçlarını nasıl bulacam. O uçlar kısa devre diye motor yanmış olduğunu düşünebilirm bu uçların hangisi olduğunu nasıl anlayacağım. İnşallah anlatabilmişimdir. Yardımlarının için çok teşekkürler.
 
Yanan sargılar kısmen kendi aralarında kısadevre, belli noktalarada da açık devre olabilir,gövdeye devre verebilir. Böyle bir durumda uçları ölçerek tespit edemezsiniz. Bobinajcı sargıları sökerken tespit edip size belirtir.
 
en iyi çözüm bir usta elektrikçi çağırman.yok ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsan:bobinajcı sana klemens uçlarını doğru bağlamıştır zaten ama sen o uçları söktüysen bütün uçları klemensten sök ondan sonra bir biriyle kısa devre uçları bul ve onlara sırasına göre u-x v-y w-z etiketleri ver sonra yukarıda arkadaşımız bayro0 ın paylaştığı resime göre sırala motor sorunsuz çalışır.
 
sargı grubları ohm kademeinde eşit çıkmalı örneğin bir sargı grubu 5 ohm ise diğerleride buna yakın çıkmalı çıkmıyorsa direnci daha duşuk çıkan sargı yanmıştır..
birde buzer konumunda sargıların gözdeylede kaçağını kontrol etmek gerek..
yıldız sargı için çıkışlar fark etmez ama uçgen klamensi atılacaksa sargılar çapraza alınır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…