3 faz motor sorunu

arkadaşlar 3 faz motoru, daha dogrusu pompayı, çalıştırdığımda her bir fazdan yaklaşık 225 V, 9.5 A çekiyor. ama çalışırken birinci fazın güç faktörü 1'den 0,01'e düşüyor. yani aktif güç değil kapasitif güç harcıyor. ikinci faz güç faktörü 0,85, yani normal sayılır. üçüncü faz da -0.88 yani reaktif güç üretiyor. ben buna pek anlam veremedim. daha önce böyle birşeyle karşılaşan oldu mu acaba.

motor çalıştığı zaman devreye giren bir kondansatör gurubun varsa bir kontrol etmeni öneririm sayın ustam

Üç faz üzerindeki akım trafolarını kontrol etmeni öneririm.

-Akım trafolarının bazılarının uçları ters olabilir
-akım trafosu çok büyük olabilir.
-akım trafosundan çıkan kabloları ayrı kanaldan geçir.
-ölçme cihazı da bozuk olabilir

kapasitör grup patlamış olabilir yada reaktif güç rölesi arızaya geçmiş olabilir

ölçü cihazı sağlam. bir sorun yok. acaba motor bağlantılarında mı bir sorun var

bu motorun reaktif güç ölçümünü nasıl yaptığınzı söylermisiniz? Bir de motorun klemens kutusundan motorun herbir sargısının direncini tek tek ölçüp buraya yazabilirmisiniz?

bu motorun reaktif güç ölçümünü nasıl yaptığınzı söylermisiniz? Bir de motorun klemens kutusundan motorun herbir sargısının direncini tek tek ölçüp buraya yazabilirmisiniz?

ana pano üzerinde güç faktörü, yani cosinüs fi dediğimiz değeri okuyabiliyorum. cosinüs fi yardımıyla bi kaç işlem yaparak reaktif gücü buluyorum.
motor sargılarının yanıp yanmadıgını merak ediyosunuz sanırım, ama motor çalışırken her bir fazdan 9 amper çekiyo. sargılar sağlamdır die ölçmedim

Panodaki reaktif rölenin akım trafo ucları yanlıs veya, akım trafosunun baglı oldugu fazdaki, gerilim rölede aynı akım/gerilim sıralamasında değildir. Bir kontrol edermisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…