Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
Arkadaşlar stator ifadesinin Türkçe karşılığını bilmiyorum bu yüzden "stator" kullanacağım. Mazur görün.
Stator'dan kastım motorda dönmeyen kısım. Sargının bulunduğu kısım. Stator'ı gövdeden çıkardım ve tornada alüminyumdan yeni bir gövde hazırladım. Şimdi stator'u bu gövdeye yapıştıracağım fakat aklımda şöyle bir soru var. Stator ve alüminyum gövde arasında izolasyon gerekir mi? Yani stator'ın gövdeye elektrik iletecek şekilde temas etmesini önlemem gerekiyor mu? Önceki halinde sadece japon yapıştırıcıyla yapıştırmışlar ve temas ediyordur.
Sözkonusu motor 3 fazlı ve fırçasız.
Sorumun gülünç olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Biraz elektrik cahiliyim de. Bazan ben de gülüyorum kendime.
Sevgiler.
24v 3kw fırçasız motoru bozup CNC için spindle yapıyorum. Sulu soğutma kanalları yaptım. Son aşama olarak dinamik balanslama yazılımıyla balans ayarı yapıp kullanacağım.yenisi alsaydınız keşke kaç kw lık bir motor ki?
şimdi bu işlemler ile Enerji verimi %20 oranında düşücek ve yüksek kwh tuketimi olacak.
EFF1 EE2 Yüksek verimli bir motor alarak aradaki farkı 1-2 senede kapatır sonradan kara geçmeye başlarsın
Yok stator'u tornalamadım. Zarar vermeden orjinal kasasından çıkardım. Yeni kasasıyla stator arasında 0,2mm kadar boşluk var. O boşluk da yapıştırıcı veya bahsettiğin vernik ile dolacak.Suat stator kabloları verniklenir sende gövdeye vernik sürebilirsin ama tornada statoru işledim demişsin bu stator gövdeye sıkı geçme olacak mı?Aldığın paso yüzünden stator gövdeden çıkarsa rotor dönerken statorda dönmesin dikkat et!Metali yapıştırma özelliği olan güçlü yapıştırıcılar var onlardan kullan statoru monte ederken
topraklama yaparsan sorun olmaz!Zaten motora 4 kablo çekiyorsun biri topraklamaizninizle benim de kafama bir soru takıldı. Şimdi bu stator sargılarında oluşan manyetik alan yüzünden stator gövdesinde indüksiyon akımları meydana gelir mi? Bu akımları önlemenin yolu nedir. Manyetik geçirgenliği çok düşük olan bir malzeme mi kullanılmalı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?