siz bu bağlantıyı yapmayın bunu bilen bir uzman bulun yanlış anlamayın ama Elektrik işi gerçekten çok tehlikelidir ve rezistans bağlamak çok dikkat gerektiren bir iştir rezistanslar çok akım çektiği için elektriğin hayati tehlikesinin yanında yangın çıkarma tehlikesi de vardır.Bir lamba bağlasanız bağlantınız yanlış ve gevşek olsa yıllarca çalışır ama rezistans olunca bu çok daha tehlikelidir.Kazan ısıtma suyu için( yerden ısıtma olduğu için en fazla 55 derece) 10 kv 3 fazlalı rezistans aldım ısı kontrolü içinde satıcı 1 adet çubuk termostat verdi. Bağlantı için kontaktör kullanmam gerektiğini belirti. Şimdi bu bağlantıyı nasıl yapabilirim. Daha önce kontaktör bağlantısı yapmıştım ama üzerinden çok zaman geçti unutmuşum. Daha doğrusu bobin bağlantısını nasıl yapacağımı. Hatırladığım kadarıyla a1 ve a2 bobin çıkışlarıydı. Birde rezistansın üzerinde 7.5 kv 220v ibaresi mevcut ama 3 faz 3 te nötr bağlantısı var nötrler köprülenmiş. Ben fazları köprülesem 220 v verdiğim zaman 250v 20 amper termostatta çalışır mı?
Kablo olarakta 4x6 mm kare kesitli kullanayım dedim. Mesafe ana panoya(saatin olduğu) 20 metre vardır. Kontaktörüde simensin 11 kw olanları varmış onu alayım diyorum başka önereceğiniz neler var.
4x6mm2 seçsem yeter mi?
Rezistans termikle niçin korunur?Kontaktör çıkışına termik konabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?