Akülü sistemler de akımın yanında voltaj da önemlidir yazınızdan anladığım aküleriniz seri bağlı bu şekilde 60volt oluyor eğer paralel bağlı olsaydı volt yükselmez amper yükselirdi burada Amper 120 Ampere çıkmaz 20 A 60 volt olur @by lent yanılıyormuyum?- 5 akünün üstüne +1 tane daha aynı özelliklerde akü ekleyerek, toplam da 72Volt - 120Ah akü gücüne ulaşmış olacağım. Fakat İnveter bunu çalıştırabilecek mi? (Tahminime göre 60V - 100Ah'ı çalıştıran bir konvertör, 72Volt - 120Ah'ı da çalıştrıacaktır ama sizce durum ne olur?).
Burada aküler seri bağlı amper değil AH değeri 120 olur.Akülü sistemler de akımın yanında voltaj da önemlidir yazınızdan anladığım aküleriniz seri bağlı bu şekilde 60volt oluyor eğer paralel bağlı olsaydı volt yükselmez amper yükselirdi burada Amper 120 Ampere çıkmaz 20 A 60 volt olur @by lent yanılıyormuyum?
Sizin hem voltajı sabit tutup akımı yükseltmeniz gerekli ama burada da şarj adaptörünüz yüksek amperi destekleyecek mi?
Akülerinizi 12 Volt 40A ile değiştirirseniz menziliniz artacaktır ama buna uygun şarj aleti almanızda gerekecektir.
Evet, orayı okudum ama konu çok dağılmış ve başka bir noktaya doğru evrilmiş. Bu yüzden burada ve basitçe beni aydınlatırsanız minnettar olurum. Peki, menzili iptal ediyorum. Çünkü şu anda 45-50km'yi görmekte son yaptığım menzil testinde. Ben, 31-32km/s olan max hızı arttırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?Daha önce de bu konuyu tartıştık.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/60v-elektrikli-motor-beynine-72v-akü-takmak.131862/
Burada aküler seri bağlı amper değil AH değeri 120 olur.
12 volt 40 lık akü bağlasa bile kg miktarı artacağı için yine menzil de sıkıntı yaratır. Daha öncede dediğim gibi bu konuyu çok tartıştık.
Hız demek güç demektir. Yani daha güçlü bir motor olması gerekiyor. Yani demek istediğim şey motorsikletinizin üzerinde ki elektrikli motorun daha güçlü bir motor ile değiştirmeniz gerekir. Yada Kg eksilmesi ile bu mümkün olur. Şu an ki sistemi baştan sona değiştirmeniz anlamına gelir.Evet, orayı okudum ama konu çok dağılmış ve başka bir noktaya doğru evrilmiş. Bu yüzden burada ve basitçe beni aydınlatırsanız minnettar olurum. Peki, menzili iptal ediyorum. Çünkü şu anda 45-50km'yi görmekte son yaptığım menzil testinde. Ben, 31-32km/s olan max hızı arttırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Ah enerji birimi değil, Wh ile karıştırıyor olabilirsin.Paralelde Ah artar. Seri bağlantıda sabit kalır? Peki Seri bağlantı ile 20 ah ta kalıyorsa eğer, bu motorsiklet üreticisinin hiç beyni yok değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?