33 ankus tam gabari (33 bobin) 8 kutup daimi mıknatıslı rüzgar jeneratörü

yasbunel

Üye
öncelikle herkese merhaba . ben yaşar konya da bobinajcıyım.geçenlerde bana bi rüzgar jeneratörü getirdiler.dinamo 33 ankuş tam gabari (33 bobin) 1-5 hatve 8 kutuplu daimi mıknatıslı.bobinlerin bir kısmı sökülmüs.kalanlarda baktım 5 aralıkla giriş girşe çıkış çıkışa baglı.ancak bizim bildiğimiz sıtandart bi baglantı değil.siz hiç böyle bir sargı gördünüz veya sardınız mı?eger bilginiz varsa acil paylaşırsanız sevinirim.her kese iyi akşamlar.

Giriş girişe ve çıkışda çıkışa bağlı ise 8 pole (kutup) bir genaratörün (malumunuz simetrik yapı) çıkış voltajı kesinlikle sinüs eğrisi formunda olamaz.
Bu sargı çıkış voltajının Vav ve Vmax (Vav= Averaj voltajı, Vmax=tepe değeri) değerleri arasında dalgalanarak çıkış voltajı verir.
***Ben öyle tahmin ediyorum. Yoksa nasıl olurda 15 - 120 devir arasında aynı stabil çıkış voltajından bahsedebiliriz?

bugün bağlantısını yaptım.giriş girişe çıkış çıkışa bağladım(normalde bir faza 11 adet bobin düşüyor.ancak o zaman en son bobinle ilk bobinin yönü aynı oluyor ve kutupları aynı olunca elektrik vermiyor)ancak son bobini baglamadım .yani 1 fazda 10 adet bobin oldu.bir fazın iki ucu arasında ( 2 adet giriş arasında)5 uç oldu . elektriği sadece böyle veriyor.bunu 3 fazada uyguladım. birer atlayarak bağladım.enteresan ama 3 bobin boşa çıktı ama elektrik verdi.

cevabınız için teşekkürler. dediğiniz dogru.ama 8 kutup mıknatısa neden 33 ankuş yapmıs anlamadım.

cevabınız için teşekkürler.sizin dediğiniz 36 veya 30 ankuş için oluyor. ancak bunda 33 ankuş olunca bir fazda 11 adet bobin oluyor. sırayla n-s-n-s diye sıralayınca atıyorum 10. bobin n se 11 de n oluyor.aynı yonlu ıkı bobın bır araya gelince de elektrik üretmiyor.birde ne amaçla 1-5 hatve yapmıs anlayamadım. neden 1-4 değil?öyle olsa daha iyi kutuplaşır araları daha kısa olur du.üzerinde etiket yok.adamın dediğine göre 96 voltmuş.benden 24 volt yapmamı istedi.yaptım verdiği degere göre 6-10 volt cıktı.bunun 96 volt olmasıda imkansız.8 kutuplu önünde şanzıman yok devirli degil.direk kanatlara bağlı.bu gün gönderdim motoru. elinle normal çevirince 15-18 volt çıkıyor.rüzgarla dönünce 24 volt verir artık.valla enteresan bişey oldu ama hayırlısı .tecrübe oldu hiç olmassa.

selam
Bahsedilen motorun sarım seması bu sekilde sanırım

sayın gugulimonta öncelikle cevabınız için teşekkürler.valla motor tam değildi bobinlerin bir kısmı sökülmüştü.ama sizin bu baglantı semanız baya benziyor . bu nedir nasıl bir sargı ve ne sargısı dıye geciyor ? bu standart bir sargı mıdır ?yoksa verdiğim bilgilere göre siz mi çizimini yaptınız?motoru gönderdim deneme sansım yok bu baglantıyı ,ancak dogru baglantı bu gibi duruyor.denen miş bir baglantı mı bu ?çizimi saklıcam. bir daha öyle bir motor gelirse insallah deneme şansım olur.teşekkürler. iyi çakışmalar.

Selam
Vermis olduğunuz bilgilere göre ben çizdim.Bu tip sargilara kesirli adım hesabı yapılır.Öncelikle motorları sarmadan önce çizimini
yapmanız ve sonucun ne olacağını görmenizi öneririm.Semadakiki gibi sarılan motorun çalısmaması için bir neden göremiyorum.
kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…