asc dosyasını çalıştırıp hat akımını izleyebilirsiniz. resimde de görülüyor. Akım sinüs şeklinde.nasıl yapacaksınız
teşekkür ederim. llc için yerli yabancı kaynak önerebilirmisiniz. birazda açıklama.güzel olmuş eline sağlık.
bende 6 aydır LLC resonant mode power supply yapmaya çalışıyorum. 10KW hocam. baya yordu ama güzel bir ürün çıkacak. trafosunu gebzede bir trafocuya sardırabildim. proje yüzey etüd için kullanılacak. yeraltı kaynak araştırması için
Evet yaratıcı olmuş. pfc işi özellikle yüksek güçlerde sorunlu. Ama sizin yöntem mantıklı scoop ile data elde etme şansınız varsa paylaşın lütfen. Yılların UC3845'i hakikaten başarılı bir entegre. Bu arada PFC için UCC28019A entegresi ile 2kw a kadar tasarım yapabilirsiniz gayet başarılı bir entegre.asc dosyasını çalıştırıp hat akımını izleyebilirsiniz. resimde de görülüyor. Akım sinüs şeklinde.
Nasıl yaptınız diye sorarsanız açıklayayım.
3845 ün hata amfikatörünü iptal ettim.
Hata amfikatörünün çıkışındaki 1ma akım kaynağını 4k7 dirence bağladım.
Dolayısıyla 4.7 volt sabit gerilimi comp ucunda oluşturdum. Bu şekilde pwm 3845 te maksimum yani %50 olacaktı. Bu 4,7 sabit gerilim ile pwm aşırı güç üreteceği için bu gerilimi doğrultulmuş 220 v gerilimi ile module ettim. yani comp ucunda doğrultulmuş tam dalga 50 hz sinüs var. tabi gerilimi düşük. Bu düşük gerilimi 680k ve seri 6k8 gerilim bölücü dirençlerle elde ettim.
3845 comp ucundaki tamdalga sinüs formuna göre pwm üretmektedir. Yani hattan yine sinüs formunda akım çekmektedir. Pfc için istenende zaten budur.
teşekkür ederim. llc için yerli yabancı kaynak önerebilirmisiniz. birazda açıklama.
Merhaba.asc dosyasını çalıştırıp hat akımını izleyebilirsiniz. resimde de görülüyor. Akım sinüs şeklinde.
Nasıl yaptınız diye sorarsanız açıklayayım.
3845 ün hata amfikatörünü iptal ettim.
Hata amfikatörünün çıkışındaki 1ma akım kaynağını 4k7 dirence bağladım.
Dolayısıyla 4.7 volt sabit gerilimi comp ucunda oluşturdum. Bu şekilde pwm 3845 te maksimum yani %50 olacaktı. Bu 4,7 sabit gerilim ile pwm aşırı güç üreteceği için bu gerilimi doğrultulmuş 220 v gerilimi ile module ettim. yani comp ucunda doğrultulmuş tam dalga 50 hz sinüs var. tabi gerilimi düşük. Bu düşük gerilimi 680k ve seri 6k8 gerilim bölücü dirençlerle elde ettim.
3845 comp ucundaki tamdalga sinüs formuna göre pwm üretmektedir. Yani hattan yine sinüs formunda akım çekmektedir. Pfc için istenende zaten budur.
led lamba gücünü azaltmak için R4 direncini artırmak, led lamba gününü artırmak için R4 değerini azlatmak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?