355.KW.Elektrik motoru,ısıtıcı,devresi

arkadaşım bazı firmalar vinç motorlarına ısıtıcı resistans koyuyor.bunun sebebi vinç motorları genelllikle açık hava koşulllarında çalıştığı için kış aylarında donma ve nem den korumak. ısıtıcı bağlantılarını bağlarsan motor güvenliği için iyi olacaktır

arkadaşlar bende şu şekilde bir bilgiye ulaştım. Motorların sargılarından iki tanesine düşük gerilimde ve yeterli miktarda akım sağlayıcı bir trafo bağlanarak motorların sargılarının ısıtılabilir. Fakat bu durumda motor devreye girdiğinde trafodaki enerjiyi kestiğimizde Motorda bulunan Reziduel akımdan kaynaklanan sıkıntılar oluşabilir mi?

Elektrik Motorlarının İçerisinde Olur bazen rutubetli ortamlarda beklemesi olan motorlarda oluyor mesela bizde vardır 1010 kW 660 VAC Pompa motorunda ısıtıcı mevcuttur

Motora ısıtıcı,sargıyı soğuk havalarda sargının dışardaki havayla temaz edip bir anda soğuyup bir anda ısınmasından dolayı oluşabilecek nemi önlemek için kullanılır.
Isıtıcı uçlarından birine fazdiğerine nötr verilmesi gerekir.

Ben WEG Elektrik motorlarının TR. mümessili dal elektrikte süpervizörlük yapıyorum 0,25 kw ile 5000 kw a kadar motorlarla ilgili biraz bilgim var

Motor klemens kutusundaki ısıtıcı bağlantı terminalleri motordaki nemden dolayı terlemeyi önlemek amacı ile konmuştur.Ekteki rar dosyasında motor içersindeki ısıtıcıyı inceleyebilirsiniz.
Bende motor içine ısıtıcı ve nem ölçer koymak istiyorum klemens kapağı içine nem ölçer koymak istiyorum veya hindistan koyup motorların yakınına koyup motoru ısıtmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…