380 volt elektrikli fırını 220 ile çalıştırmak?

akcmn

Üye
Katılım
27 May 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
herkese iyi akşamlar bir sorum olacak pastahane için 380 volt ile çalışan fırın ve karıştırıcı alacam yalnız tuttugum yerde 220 var bunun bir çözümü varmı acaba? diger yolu başvuru yapıp tekrar proje çizilip oluyormuş ama okadar detaya girip masraf etmek istemiyorum şimdiden teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kullanacağınız makineler mutlaka 3 Faz a ihtiyaç duyuyordur( 3 fazlı motorlar vardır) 1 Faz (220 Volt) ile çalıştıramazsınız. Elektrik dağıtım şirketine başvurup 3 fazlı aboneliğe geçmeniz en doğru yoldur.
 
monofaze gırıp trifaze çıkış veren hiz kontrol cıhazları var bıldığım kadar sadece motorları hiz kontrolla beslersenız sanırım işiniz gorulur rezistanslar da sorun çıkmaz monofaze beslemekle
 
motorun kaç A olduğunu söyle uygun sürücü bulalım
 
Makinelerdeki motorları sürücü ile çalıştırabilirsiniz. Bu size ek maliyet çıkarır. Her motor için sürücü almanız lazım. Rezistansları 220 V ile beslerseniz mevcut gücünden çok daha düşük güçte çalışıcaktır, Bu da fırının sağlıklı çalışmasını engeller. İstenilen sıcaklığa ulaşamayabilir. Bunun da çözümü var fakat bu da size fazlasıyla ek maliyet çıkarır.

Öyle sanıyorum ki en ucuz, sağlıklı ve uygulanabilir yol elektrik dağıtım şirketine başvurup 3 fazlı aboneliğe geçmeniz olacaktır.
 
çaliştirisin 3 fazlı asenkron motorlari çok nadir tek faza düşürüyoruz ama güç mühteşem düşüyor imkan varsa 380 volt kullanın derim
 
"İcat çıkarma" lafı tam bu duruma uygun
İdareye başvurup 3 faz talep edilmesi en uygunu.
 
Hazirda bekleyen dahiyane bir proje ekibi var. Firin fiyatina surucu takacaklar firina.) Teknik eleman mantikli hareket eden elemandir arkadaslar.
 

Merhaba.Evet,bu konuda diğer üyelerin görüşlerine de sonuna kadar katılıyorum,yani tabir de yerindeyse "Amerika'yı yeniden keşife" hiç gerek de yoktur.Elektrik İdaresine yazılı müracaat ederek 3 faz çekilmesi için bir talepte bulunmanızla,380 volt ac.'de yapılacak tüm işlemleri de,220 v. ac'ye tam uyarlamak için ayrıca projeler üretmenize,gereksiz masraflara,özel sürücüleri elde etmenize hiç gerek kalmayacaktır son durumda.

3 fazlı sistemler (Örneğin 3 fazlı asenkron motorlar mecbur kalındığında,ancak bir zorunluluk halinde) gerektiğinde tek fazla da kolayca çalışabilirler bildiğimiz gibi.Bu kolayca,basit mekanizmalar,ara parçalar da kullanılıp veya kullanılmadan yine yapılabilir.Ancak kullanılan elektriğe (Verimsiz olarak da çalışacağı için) çok da yazık olur.Çünkü siz geçici olarak değil,sürekli olarak çalışacak bir işletme için bu kurulumu en baştan kabul ederek,bu sistemi tam ona göre de düzenliyorsunuz.Sistem olarak da 3 fazlı asenkron motorlar her zaman tek fazlı asenkron motorlardan,3 fazlı fırınlar da tek fazlı çalışan fırınlardan teorik ve pratik uygulaması açısından çok daha verimli çalışırlar.Ancak 3 fazlı sistemi biz sürekli de tek fazda kullanmaya çalıştığımızda,daha en baştan olası kayıpları da,tüm verimsizlık hallerini de tam kabul ederek bu işletmeyi ona göre kurmuş,düzenlemiiş oluruz sonuç olarak.Burada üzerinde önemle durulması gereken en önemli nokta da burasıdır zaten.

Üstelik bu olumsuzluk da yalnız elektriği 3 fazlı sistemle tek fazlı sistemdeki gibi kullanma,bu uygulanma şeklinden dolayı değildir.Bir de fazladan yapılacak ek iş olarak,tek fazlı tesisatta 3 fazlı elektrikte çalışan cihazlar (Motorlar,fırınlar,vb.) bu tesisattan,tesisatın kurulu akım (Amper) taşıma kapasitesinin kat kat üstünde fazla akımları çekeceği tam göz önünde de bulundurulacağı için,bu yüksek akımlara göre yeniden düşünülüp,tesisatın da buna uygun olarak takviye edileceği şekilde yeniden düzenlenmesi (Çekilmesi) de gerekecektir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar yukardada yazdım bırılerı mantıktan bahsetmış surucu fiyatını firinla eşit tutmuş mantık buysa vay halımıze bende yaklaşik fiyatlarından bahsedeceğım firin yaklaşik fiyatı 5.000 tl uzerındekı motor 250 watt sürücüsü 400 tl teknik eleman rezistansları monofazeyle besler sadece motor için surucu kullanır ben şahsen böyle bir sorunla karşılaşirsam bahsettığım gıbı yapar geçerım ikincisi yukarda başkasının yorumuna laf atana kadar teknik elemansın sende bir önerıde bulun benım onerım bu vede arkasındayım ) umarım yanlış anlamazsınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…