3fazlı asenkron motordan elektrik enerjisi üretme;

mrb bu konu aslın da çok gerçekçi bişey ama henüz olmadı biz okuldaykan bunun üzerinde deney yapmiş tık fakat kayıp lar neticesinde olum lu sonuç alamamiştık yanlız süperiletkenle yapılırsa kayıplar ortadan kalkacagı için sonuç alına bilinir[
 
Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle şunu belirtmek isterim fabrikadan çıkmış sıfır bir motordan Elektrik enerjisi kesinlikle üretemeyiz.Fakat bellli bir müddet çalışmış ve üzerinde artık mıknatısiyetlenme oluşmuş bir motorun klemens baglantı uclarına kondansatör ekleyerek bunu elde edebiliriz.
Konu sadece artık mıknatısiyetlenmeden kaynaklanıyor.Geçmiş zamanlarda bu olaya tanık oldum ve aklıma geldiginden dolayı sizlerinde görüşlerini almak istedim.
Saygılarımla;
 
haberlerde izlemiştim bunu bir türk yapmıştı ama motorda herhangi bir oynama olup olmadığı konusunda bilgim yok..kondansatör baglıydı onu hatırlıyorum motorda gamaktı ve flörasan lamba yakıyordu...
 
kondansatörlerle bu işin yapıldığını duymuştum. ama fazla güç alınmıyormuş. ancak sincap kafesli altenatörler gördüm onların verimi de diğerlerine göre daha yüksekti.
 
arkadaşlar bizim usta yapıyoır ve verimde alıyor kondansatörle yapıyor satıyor bile mesela 20hp motorla 7.5hp motor çalıştırabiliyorsun daha fazla ayrıntıyı şu an için bilmiyorum sormadımdaa ama basit bi şeyy kolay gelsin
 
benim en çok kullandığım bir frenleme yöntemi var oda motora uyguladığımız gerilimi keser kesmez
motor uçlarını kısa devre ederek uygulanan kısadevre frenlemesi bazen süper işe yarıyor
tavsiye ederim.
bu durumdan dolayı minimumda olsa kalan artık mıknatisyet zincirleme artacak
şekilde bağlana bilir ve jeneratör gibi çalışa bilir
kendinden uyartımlı sistemleri unutmayın
 
Asenkron motordan Elektrik üretmek mümkündür. Bunun için sargıların uyartılması gerekir. Uyartımın Akü ile yapılması mümkündür. Fakat en basit yöntem sargılara bağlanan kondansatörler ile yapılanıdır. Günümüzde kalıcı mınnasıyetli statorların çalışmalarıda yapılmaktadır.
Sizin bahsettiğiniz kondansatör bağlanarak generatör olarak çalıştırılması sanırım. Uygun (hatta ayarlanabilir) kondansatörler ve uygun (hatta ayarlanabilir) devir ile oldukça yeterli sonuç alınıyor. Bazı rüzgar santrallerinde bu sistem özellikle kullanılıyor.
 
arkadaşlar,asengron motora, kondansatör bağlanıp sengron devirde döndürülürse elektirik üretir.altarnatör gibi kullanabilirsiniz. 3fazlı motora 3fazlı kondansatör , tekfazlı motora tekfazlı kondansatör bağlanır. yardımcı sargı iptal .
kondasatör gücü yaklaşık motor gücüne yakın olmalıdır(1kw=1kvar)
kolay gelsin.
 
arkadaşlar benim bir arkadaşım deniyor bende arasıra işin içine dahil oluyorum.proje şöyle...


3Fazlı 7,5Kw 1500 d/d bir asenkron motor çıkışı özel olarak hazırlanmış bir dişli kutusuna bağlı.ve bu kutunun çıkışıda 120KW kapasiteye sahip alternatöre bağlı.

şimdi biz bu sistemde ufak tefek değişiklik yaparak şebeke ile motora hareket vererrek alternatörden Elektrik elde ediyoruz şebeke elektriğini kesip kendi ürettiği enerji ile motoru çalıştırarak üretime devam etmeye kalktığımız zaman bir müddet sorun yaşamıyoruz ama bir kaç dakika sonra voltajda düşme başlıoyr ve birsüre sonra voltaj motora yetmez oluyor ve duruyor. bu sisteme UPS desteği vermiyoruz ama regülatör desteği vermeyi düşünüyoduk ama ondanda sonuç alamayacağımızı farkettik.sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir???


kısacası projemize jeneratörün yakıtsızı kendi ürettiği enerji ile çalışanı desek daha doğru olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…