sımdı ılk once 4-20 ma degerını 0-10 volt degere donusturmenız gerekmektedır.daha sonra ıse dırenc devresı yardımıyla 4-20 ma arasındakı 16 ma de yanacak sekılde dızayn etmelısınız
0 bar=4 ma =0 volt
16bar=20 ma=10 volt
16/16=1
yanı 1 bar degisim 1 ma degısım saglar
10/16=0,625 volt degısım saglanır 1 bar basına
sımdı buna gore devre dızayn edıp led yakabılırsıniz
Çok dogru katılıyorum aynı uygulamadı bizde eliimizdeki modül üzerinden dgitalçıkıiların campırlarını degiştirip analog yatık sorun ortadan kalkdı küçük birdevre yarmıyla.Led lerle ölçümü yapabilirsin
Sizi çok uğraşmadan PLC veya Akıllı rölle ile rahatça çözersiniz. LED'in yerine de bir gösterge koyup değeri direk gösterte bilirsiniz (ikincisi sadece öneridi )
plc falan en az 100-150lira para op amplarla yapılımış devreler var istediğinkadar opampla istediğin kadar ledi sür her opamp girişindeki dirençle yanması gereken voltajı ayarla gitsin. örnek devre arasan birsürü bulursun.
4-20ma çıkışlı 0-16 bar lık bir sensörüm var bunu ledle okumak istiyorum mesela
1 den 16 ya kadar 16 adet led var elimde 1 barda 1. led yanacak 6bar da 6. led yanacak
bununla ilgili bir devde veya bilgi varmı ?? yani basınç ölcücek
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Sn Arkadaşım Progrmlama bilgin Nedir bilemiyorum Pic16f877 ku llanarak Bunu proton ile yapabilirsin programlama bigin yok ise Bu işi parsicde rahatlıka yapabilirsin. Senin işini fazlasıylada görürür. Elektronik bağlantıar ile halledersin.Parsic biraz logoyu andırıyor. Nette biraz araştırmak okadar. Kolay gelsin.