4 kutuplu motor ne anlama geliyor?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1500 devir gelir aklıma

MT11i cihazımdan gönderildi
 
Evet basit olarak 2 kutupta 3000 4 kutupta 1500. 2 kutupta 2 sargı ve 2 yön, 4 kutupta 4 sargı ve 4 yön desem açıklaması çok detaylı olacak.
 
motorlar çift kutup sayısı ile tanımlanır.Herhangi bir özel çevirici veya bir devre kullanmazsan 2 kutuplu motor 2800-2850 devirle,4 kutuplu bir motor 1400-1450 devir ile 6 kutuplu bir motor yaklaşık 900-950 devirle döner.Tabi bunlar asenkron mortorlar için geçerli.Aynı güç degeri için devir sayısı arttıkça motorun momenti düşer.yani şöyle söyleyebiliriz aynı boyutta vey agüçte olmak şartıyla 4 kutuplu bir motorun momenti 2 kutuplu bir motorun momentinden daha fazladır.yani döndürme gücü daha fazladır
 

Bilgi için teşekkürler... Yalnız "aynı güç değeri için" dedikten sonra "döndürme gücü daha fazladır" ibaresi sanki biraz çelişki oluşturmuş. "Döndürme kuvveti daha fazladır" deseydiniz galiba daha isabetli olurdu.
Güç ve kuvvet kelimeleri, günlük hayatta eş anlamlı olarak kullanıldığı halde, farklı iki kavramı ifade eden fizik terimleri bildiğim kadarıyla zira.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…