4 kW DC motor sürücü devresi

umutacar81

Üye
Arkadaşlar merhaba ben 4 kw lık Dc motora hız kontrol (Kademeli) ve sağ yön sol yöne dönen bir sürücü devresi yapmak istiyorum. Ama forumda bulamadım devreler küçük motorlara göre. ben makinacıyım arkadaşlar elektronikten baskı devre çıkarma ve montajlama dışında anlamam. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Son düzenleme:
4 bolge ıstıyorsun ama bence kendın yapma hazır kullan.saga sola gecis hizi hizli olmayacaksa yani motor mili tam durduktan sonra 3-5 sn den fazla beklemen gerekiyorsa daha amator cihazlarda kullanabilirsin.

yo beklemeye gerek yok sağ sol yön tamamen isteğe bağlı isterse tek yön de çalıştırabilir. O kadar önemli değil sadece hız kontrolünü yapabilmesi lazım. onun dışında bi numarası yok. Bu basit bi devre dc motorların hız kontrol devreleri bu işi görür ama bennim hesaplayamadığım 4 kw a göre malzeme direnç seçimi. yoksa küüçük motorlarda bu işi yapan devreler dünya kadar ama motorum güçlü bi motor.

elektronık bılgın varsa trıstorlu motor kontrol devresı yapman gerekır ornek tca785 veya uaa146 entegre devrelerı ıle trıstor surerek dc motor enduvısının gerılım ayarını yapabılırsın ve tabıkı dc motor ıkazınada etıket degerındekı dc gerılımı uygulamalısın.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri