4 Pinli Pl Flo Bağlantısı Hakkında

gust

Üye
merhaba aşağıda fotolarını paylaştığım üzere 4 pinli flo bağlantısı yapmak istiyorum
nasıl yapılacağı hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var
4 pini var ama duyda 6 çıkış var ?
saygılarımla

Soğuk ateşlemeli bir Philips balast kullandığınızı biliyorsunuzdur sanırım. Bağlamanıza gerek yok, o lamba kısa sürede bozulur

işin şakası bir yana dostum verdiğin duy resmine göre soldan sağa doğru duy kablolarına a-b-c-d dersek;

ilk lambanın a -> boş
ilk lambanın b -> balast 1 nolu uca
ilk lambanın c -> balast 2 nolu uca
ilk lambanın d -> diğer lamba duyunun a' sına

ikinci lambanın a -> ilk lambanın d' sine
ikinci lambanın b -> balast 4 nolu uca
ikinci lambanın c -> balast 5 nolu uca
ikinci lambanın d -> boş

Nerede kullanacaksınız bilmiyorum ama soğuk ateşlemeli balast tavsiye etmiyorum. (bazı uygulamalarda, örneğin günde sadece 1 veya 2 defa lambanın kapatılıp açıldığı durumlarda ekonomik olması açısından soğuk ateşlemeli balast kullanılabilir)

gece gece resim çizmeye üşendim, yazıyla da ne kadar oldu bilmiyorum, umarım anlaşılır

Merhaba yardımınız için teşekkürler, sizinde tahmin ettiğiniz gibi ben balastı bilerek almadım, sadece elimde duyla lambanın cinsini söyledim satıcılara karaköyde birkaç dükkan gezince bunun olacağını söylediler fazla anlamadığım için satıcı tecrübesini kabullenerek aldım mecburen
Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı floda 4 - duyda 6 çıkış var, daha önce t5-t8 bağlantısı yapmışlığım var burada yanlış birşey yapmak istemedim. Duydan çıkan kabloların balasta bağlantısını çözemedim.
Günde sadece 2 kez açılıp kapanacak ama dediğiniz gibi sakıncası olursa değiştirmeyi deneyebilirim.
Bu arada şu an sadece tek lamba bağlayacağım siz oldukça pratik anlatmışsınız, tek lambaya göre açıklamanız mümkün mü?
Yada başlamadan değiştireyim mi?
Tavsiyelerinize uyacağım

Rica Ederim.

Öncelikle şunu söylemeyi unutmuşum. Evet elinizdeki duyda 6 tane kablo var, siz 4 tanesini kullanacaksınız. üstte 4 küçük delik, altta 2 büyük delik var. alttaki 2 delikten çıkan kabloyu kullanmayacaksınız.

elinizdeki balast 2 lambalı bir balast (2x55W). tek lamba bağlamamalısınız. (tek lamba bağlayıp kablolar ile devreyi tamamlayarak çalıştırmanız mümkün ancak; tek lambadan kabaca 2 kat akım akacağı için lamba ömrü çok kısalır. zaten soğuk ateşlemeli bir balast olduğu için ve kullandığınız lamba T5 ve T8' e göre pahalı olduğu için kısa vadede masrafınız çok artar)

imkanınız var ise ve ekstra para vermek sizi zorlamıyor ise balastı sıcak ateşlemeli ile değiştirmenizi tavsiye ederim.

NOT: sadece bir tane balasta ihtiyacınız var ise piyasanın en kaliteli balastından (tridonic) size bir adet ücretsiz verebilirim. İş yerim karaköyde.

Yardımınız ve balast teklifiniz için çok teşekkür ederim, özelden bilgilerinizi verirseniz mutlaka ziyaret ederim. Zaten başka malzemelerede ihtiyaç var

Yardımınız ve balast teklifiniz için çok teşekkür ederim, özelden bilgilerinizi verirseniz mutlaka ziyaret ederim. Zaten başka malzemelerede ihtiyaç var

Karaköy' de güllüoğlu' na yakınım. Karaköy polis karakolu yakınlarına gelirsen balastı verebilirim.

(karaköyde elektrikçilerin olduğu bankalar caddesi tarafında değilim. tophane tarafına doğru gelmen gerekecek)

bende lamba-duy-armatür parçası gibi şeyler olmaz.

sadece Elektronik balast, dimedilebilir balast, ateşleyici gibi ekipmanlar var.

ne gibi şeylere ihtiyacın var yazarsan, fazla var ise elimde seve seve veririm.

Sana dimedilebilir 2x55W balast vereceğim büyük ihtimalle. boyutları sorun olur mu kontrol edelim sonra karaköy' e gel geleceksen

başka balastlarda gerekiyor, gelmeden önce ararım çok sağolun yardımlarınız için

2x54 w 2 adet balast gerekiyor ve birde bu 4pinli flo için balast gerekiyor

2x54 w 2 adet balast gerekiyor ve birde bu 4pinli flo için balast gerekiyor

2 adet 2x54W balast elimde var, veririm.

Bu konu içinde tartıştığımız ürünü 2x55W mı yoksa 1x55W mı kullanacaksın?

Balastın boyutu senin için önemli mi? Önemli ise bana balastı koyacağın yerin boyutlarını söylemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…