467 KvA Güç 600 KvA Ups gücü hak

dragon0658

Üye
Merhabalar

467 KvA gücünde bir press makinasına 3 x 200 KvA paralel upsten ( toplamda 600 Kva)
Elektrik gücü alınmak isteniyor ben bu talebe olumsuz bakıyorum görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi öğrenebilirmiyim

PRESS 467 KvA = 373 kw ( demeraj akımları bilinmiyor)

UPS 600 KvA = 480 kw

valla ne yalan söyleyeyim ömrü hayatımda pres makinasına ilk defa bir ups isteyen duydum. yani 22 yıldır ups ve jeneratör işi yapıyorum ilk sizden duydum . daha önce çok önemli tesislere böyle şeyler yaptık ama onlar dinamik upslerdi. akülü ups değil.
akülü ups orada verimli olmaz kanaatimdeyim. ama sanıyorumki sıkıntı başka .
acab Elektrik kesildiğinde presin elindeki son iş yarım kalmasın diyemi böyle bir talep var yada presin programımım hasar görüyor ? ysada bunu isteyen makaramı yapıp bizi çalıştıryor bunu anlamak zor.

elektrikte peşin konuşmak yanlış araştırmak deney yapmak lazım ama türkiyedeimalat yapan tüm upsçiler omik yükle test ediyorlar
onlarında makinalşarının nasıl davranacağını bilmiyoruz.
diğer taraftan maliyet var bu sistem dinamik olmazsa rantable değil bilmiyorum abi araştıryım zamanım olursa ama bu aralar sıkışığım

bana görede gereksiz bir uygulama ama talep bu şekilde bana göre kontrol ünitesi upsten geri kalan pompalar ısıtıcılar şebeke olması gerek
talebe göre şimdi ups bu gücü ne kadar sağlıklı karşılayabir onun tartışmasındayız
3 kabinden biri arızalanırsa ne olur yük 2 kabine binerse ne olur
demeraj ilk kalkınma akımı bu upsi ne kadar etkiler
press tam yükte çalışırsa ne olur
ups tam yükte çalışırsa zorlanma derecesine göre arıza durumları vs vs
bildiğim kadarı ile ups seçilirken yükün % 25 fazlasına göre seçilir hem yük artışı
hemde upsteki ekipmanların zorlanmamaları açısından

Makinadaki otomasyon sisteminin kontrolsüz kapanmasını engellemek için küçük güçte bir ups le bu iş halledilebilirdi.Press makinasında ki motorlar konvertörlerle yol verilen motorlardan olabilir konvertörlerin zarar görmemesi ve voltaj toleransları içerisinde kalması amacı ile ups istenmiş olabilir.
Ups ler yüksek peak akımlarına (%125-150) karşı maksimum %3 çıkış voltaj dalgalanması ile online modda kalarak tepki verebilmektedir.
Ups ler 467 kva yükte her cihazdan ortalama 155 kva yük geçecek ve herbir cihaz ortalama % 75 yükte çalışacak,herhangi bir nedenden dolayı ups lerden birisi devre dışı kalırsa diğer iki ups % %125 yükte geçecek ve bir dakika sonrada onlarda kendilerini kesinti yapmadan şebeke hattına bypass edecek ve yük şebekeden çalışacak .
Burada alacağınız ups in kalitesi çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…