Öncelikle amfiyi pc den beslediyseniz ses kartı çıkışının kanal sayısını 2ch dan 4ch(orneğin) olacak şekilde seçtiğinizden emin olun.Anfinizdeki ses çıkışları (-) eksi kısımlarının besleme devresindeki eksi ile ilgisi yoktur.buralar anfi içinde toprak ile ilintilidir ve anfinizi topraklı bir prizde kullanmanız şart denilebilirAyrıca sisteminiz 5+1 değildir bu nedenle aynı kanala ait çıkışlar toprak bağlantısını birbirleri üzerinden tamamlıyorsaki kesin öyledir,diğer jakıda taktığınızda kanallardaki düzelmenin nedeni buda olabilir.Size yardımcı olsun ve dediğimi anlamanız açısından anfinizin şemasını ekte atıyorum.12 v motor dediğiniz sizin trafo.burada bir değişiklik yapmaya kalkmayın.TDA serisi entegre amfiler aslında tüm entegre amfiler de (mesela stk serisi)voltaj seviyesindeki değişimlere göre devre elemanlarında değişimler olmaktadır.Microlab mc-4500 marka model bir ses sistemim var ses sistemimdeki "Audio Output" Kısmında "Front R den çok ses geliyor ve Front L' yi takmadan diğerlerinden ses gelmiyor sadece cızırtı gibi (Şase seside denilebilir) bir ses geliyor Front L jakını taktığım zaman hepsinden ses geliyor fakat hepsi orantısız ses. Yani ilk 2 jaktan çok ses gelirken diğerlerinden az ses geliyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim Elektrik ile ilgili pek bilgim yok yani yazdığınız özel kelimeleri pek anlamıyorum biraz okurken kafam karışıyor ne yapacağımı tam kestiremiyorumSize resimlerinide atayım belki daha net anlaşabiliriz tekrar teşekkür ederim.
Ses sistemi normal prize takılı haldeyken (pc bağlantısı yapılmadan ve tüm hoparlör jakları takılı iken) şase sesi denilen sesi çıkarıyor.
Resimdeki Front R jak girişine hoparlörü taktığımda tek başına yüksek ses veriyor ve bir sorun olmuyor.
Front R'yi çıkarıp Front L'ye taktığımda müzik çaldığı halde sadece şase sesi geliyor. Yani Front R'den ses gelmesini sağğlamak için Center, Rear L yada Rear R ye bir hoparlör daha takmam gerekiyor takıncada Hem Front L'den Hemde taktığım diğer hoparlörden şase sesi geliyor.
Topraksız bir fiştir, bu resimdeki fiş. (Faz ve nötr girişli, yani 2 kutupludur) Demek ki bu müzik sistemi de tüm Elektronik cihazların çoğunluğundaki gibi bu fişi kullanmıştır. Benim tahminim de o yöndeydi, ama yine de tam emin olmak istemiştim. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?