Elektrik motoru şebekeden mi beslenecek?Elektrik motoruyla üstad. Aslında bana şöyle söylense daha iyi olur(benim açımdan anlaşılır olur);
7kw lik alternatörle 5kw üretirsin, üzerinde yazan devirle dönse yeterli gelir vs.. yahut şöyle bir alternatörle şu kadar üretirsin gibi.. yani bu alternatör(ler) için elektrik motoruyla tahrik işlemi yapabilirim. Hatta bir motora 2-3 tane bağlayıp biraz verim düşmesi olsa dahi tek motorla birden fazla alternatör çalıştırabilirim. Bu motor (misal) 1kw lik mi olmalı yahut 3k devirlimi olmalı gibi şeyler.
Link yasaksa silebilirsiniz(örnek için atıyorum);
http://pmalternator.ticiz.com/p161107-7500-wat-500.html
Misal bu alternatör ile 7kw üretilenilir mi? Üzerinde yazan devire ulaştığında bu gücü verebilir mi? Gibi bilgiler gerekli üstad.
Elektriği bu şekilde ucuza mal etmeniz mümkün değil, kaba bir hesapla 10 kVA alternatörünüz olsun, verimini %80 kabul edelim. Bu durumda tam yüklüyken alternatörü çevirecek elektrik makinasının mil gücü;Aynen üstad. Yani Elektrik maliyetini bi şekilde azaltmak için. Halihazırda şebeke elektriği var.
Çok sağol üstad. İşte bu tür bir cevaptı aradığım. Orantısal bir cevaptı. Ben bu konuyu tek motor ile ve birden fazla alternatörü kasnak ile bağlayarak çözmeyide düşünüyorum ancak bu oranlarla bile beni kurtarır gibi görünüyor.. en azından kurulum aşamasında alternatör sayısı tahminimden bi hayli fazla olacak gibi görünüyor. Çok teşekkür ediyorum şimdidenElektriği bu şekilde ucuza mal etmeniz mümkün değil, kaba bir hesapla 10 kVA alternatörünüz olsun, verimini %80 kabul edelim. Bu durumda tam yüklüyken alternatörü çevirecek Elektrik makinasının mil gücü;
10/0,80 = 12,5 kW olur, bu değer motorun mil gücü. Birde motorun %90 verimle çalıştığını düşünerek şebekeden çekeceği güce bakalım;
12,5/0,90 = 13,9 kW
Eskiden 10 kW elektrik harcarken 10 kWh lik ödeme yapıyordunuz, motor alternatör ikilisinde 10 kW elektrik için 13,9 kWh tutarında ödeme yapmanız gerekecek.
Yani kâr yerine zarar edeceksiniz. Üstelik bu sadece konunun en basit şekilde incelenmesi, burada yazmadığım birçok elektriksel sorunada sebep olabilir düşündüğünüz sistem.
Sayın @Cengo81Çok sağol üstad. İşte bu tür bir cevaptı aradığım. Orantısal bir cevaptı. Ben bu konuyu tek motor ile ve birden fazla alternatörü kasnak ile bağlayarak çözmeyide düşünüyorum ancak bu oranlarla bile beni kurtarır gibi görünüyor.. en azından kurulum aşamasında alternatör sayısı tahminimden bi hayli fazla olacak gibi görünüyor. Çok teşekkür ediyorum şimdiden
İşte birde tahrik edecek motorun gücünün daha fazla olması biraz değiştiriyor işi. Yani benim işimi görür tabi o ayrı. Uzun vadede bana yine kazançlı. Ancak bir kaç başka olasılık daha var. Onlardan birisi olmazsa sanırım alternatörlerden bi hayli almam gerekecek
Çok sağol üstad. İşte bu tür bir cevaptı aradığım. Orantısal bir cevaptı. Ben bu konuyu tek motor ile ve birden fazla alternatörü kasnak ile bağlayarak çözmeyide düşünüyorum ancak bu oranlarla bile beni kurtarır gibi görünüyor.. en azından kurulum aşamasında alternatör sayısı tahminimden bi hayli fazla olacak gibi görünüyor. Çok teşekkür ediyorum şimdiden
İşte birde tahrik edecek motorun gücünün daha fazla olması biraz değiştiriyor işi. Yani benim işimi görür tabi o ayrı. Uzun vadede bana yine kazançlı. Ancak bir kaç başka olasılık daha var. Onlardan birisi olmazsa sanırım alternatörlerden bi hayli almam gerekecek
İki tane alternatör kullanırsanız onların çektiği güç toplamında motor kullanmanız gerekir. Alternatörün boşta rahat dönmesi sizi yanıltmasın. Üzerine ne kadar yük alırsa milini çevirmekte o kadar zorlaşır.Çok teşekkür ediyorum cevapların hepsi için. Ancak şöyle bir durum var;
Tek motor ile birden fazla alternatörü çalıştırma durumunda motor ile alternatör arasındaki kasnak/kayış/dişli her ne kullanılacaksa devir sayısını bunların çapları ile oynayarak artırmak mümkün elbette. Elektriksel anlamda tabi getiri ve götürülerini muhakkak siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ancak tek motorla (misal) 4alternatörün tahriki harcanan enerjiyi(normalden biraz daha fazla kayıp olacak muhakkak, en azından torkta olacak ve buda devirede bir miktar yansıyacak) sabit tutarken çalışan alternatörlerin ürettiği enerjiyide artırmış(sayısından dolayı) olmayacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?