50 Khz 20A nasıl elde edebilirim

memocad

Üye
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar demiri ergitme yöntemlerinden biride indüksiyon akımı çalışma prensibi yüksek frekans (10-250KHz)
yüksek frekans bobine veriliyor böylelikle pota içindeki demir yüksek frekansın elektro manyetik etkisiyle çok kısa bir sürede ergiyor
arkadaşlar bende hacmi 1 lt olan mini bir pota yapmaya karar verdim güç olarakta 50V 20A 50KHz düşünüyorum
220V/50V transformatör ile gerilim düşürülür ama frekans 50Hz ?
frekans yükselten devreleri biraz araştırdım en fazla 2A çıkış veriyor oysaki ben 20-30A çıkış istiyorum bunun için ne yapmam lazım ?
önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sana gerekli olan parametreleri net olarak çıkarsan daha iyi olur.Bildiğim kadarıyla bu tür uygulamalarda düşük gerilim ve yüksek akımlarla olmaktadır.
 
wala arkadasım yapmak ıstedıgın ve ne amacla kullanmak ıstedıgın seyı tam olarak yazarsan sana yadımcı olabılecegımden suphen olmasın.turkıyenın en buyuk dokum fabrıkasında ergıtme bolumu bakımcısıyım 14 tane enduksıyon acagı ve 2 adet ark ocagına bakıyorum dedıgım gıbı bılgılerını tam olarak verırsen sana yardımcı olabılırım
 
yapmak istediğim küçük çaplı bir ergitme potası Al. Cu Pb NaCL eritmeyi düşünüyorum
bende 60w gücünde bir bobin vardı iç çapı 20mm idi 220V uyguladım içinede demir koydum demir sıcaklığı 10sn sonra 125 dereceye çıktı bobin izolesi yanacağından 125 derecede kaldım az çok araştırmamda şunu anladım 220V 50Hz uyguladığım bobin yaklaşık 12000 sarımlıydı eğer 50Hz yerine 50KHz uygulasaydım bobinin sarım sayısı 10-50 arasında yeterli olacaktı ve bende bunu içi boş borudan yapıp içindn su geçirerek bobinin yanmasını engelleyeceğim sorun şu bana 50KHz gibi yüksek frekans verecek bir devre şeması lazım osilatörlerin en iyisi bile düşük akım veriyor isteğim 50KHz frekans ve ortalama 10-20A çıkış veren bir devre şeması yada bunu elde edebileceğim başka bir yol varm ?
 
bu devreyi IGBT elemanlarını kullanarak yapabilirsin. bu elemanlar yüksek frekans ve voltajda çalışırlar. amacın yüksek frekanslı AC gerilim oluşturmaksa full bridge push-pull bağlantı şeklini kullanabilirsin. (AC oluşturmak için farklı bağlantı türleride var.)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…