Hermetık trafolarda, koruma olarak ısı kontrol rölesı ve pt100 ler kullanılmaktadır, Her üç faz sargısına konan pt100 ler, ısı kontrol rölesıne (özel ımalatdır) baglanır, Arzu edılen alarm ve acma değerleri girilir. Alarm kornası baglanır, elektrık kesılmesıne karsı röle ve korna yardımcı bır gerılım kaynagından calıstyırılır. Alarm alındıgında, hangı fazda arıza oldugu görülebilir. Röle ayrıca, ayarlı sı degerinde trafo altındakı fanı calıstırır, Sogurma yetmezse, alarm calar az sobrakı ısı değerinde de acma verdirir. Bütün bu ayar ve kontrolleri yapınız.
Ayrıca, yasagıdım bır olayı anlatayım, 5 sen kadar öncede anlatmısdım. Bır AVm nın 4 adet hermetık trafosu vardı . ' tanesı kısa aralıklarla yandı. Ithalatcı fırma yetkilisi geldı kontrol etti. Avm OG beslemesı uzun bır mesafeden en az 3 km) gelıyordu. Ve bızım arızalar, enerji kesılıp de gelmerınden sonra yasanmısdı. Tespıtde de sargılarda kavrulma yokdu, patlama vardı.
Dendiki, uzun bır yeraltı kablosu beslemenız var. Elektrık kesılıp gelmelerınden sonra bu hatda aşırı gerilim oluşur ve trafo aşırı gerilimden yanabilir. sırı akımdan yanma gözlenmemişdir. Trafo girişlerine, 3 adet parafudr bağlanmasını önerdi.Bizde parafudur montajlarını yaptık.
Hem yasadıgım olayı paylaşdım, hemde sizin beslemenızde , uzun bir yeraltı kablosu ile geliyorsa bu yöndende kontrol ediniz diye anlattım.