6,5 dakikada motor sarımı

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
2.40 ta yapılan olay gayet hosuma gitti
 
Benim 1 günde yaptığımı 5 dakikada yaptı. Düşünene helal olsun demek lazım.
 
Geçende çinlilerin yaptığını izlemiştim aynen bu şekilde ama daha seri yapıyolardı, herşeyin bir makinası var işçinin görevi sadece düğmeye basmak
 
Bu otomasyona hayran kalmamak elde değil! Ancak bu otomasyon sistemini kurmak,işletmeye almak da hatırı sayılır bir servet harcamakla eşdeğerdir bence de.Bizler bu otomasyonu kurmadığımız,eski klasik yöntemlerle motor sarımıyla imalat yaptığımız için,doğal olarak bu işi ancak bir günde yapabiliriz,buna pek de şaşırmamak gereklidir.Otomasyonun güzel bir meyvesidir kısa sürede sağlanan bu üretim şekli,tebrik ediyorum kendilerini,ellerine sağlık.Modernleşmenin,asrın gereği de aslında normal şekliyle budur.Bizim de bu uzakdoğuluları bu şekilde örnek alabilmemiz gerekir diye düşünüyorum.Paylaşım için teşekkürler.Saygılarımla.
 
Slm.
Otomasyon: sanayinin her dalında olduğu gibi ,çok karmasık gibi görülen motor sarımında da çok büyük motorlar hariç, üretimde insan müdahalesini minimuma indirgemistir.Sanılanın aksine,videodaki görüntüler bir İtalyan firmasına aittir.Meraklıları için asağıdaki link te daha farklı üretim asamaları vardır.

ROBOTIC LINE LINEE AUTOMATIZZATE FVZ - YouTube

Not:Bobinajcılık Latin Ameika Ülkelerinde su andada çok yaygın olarak devam eden bir meslek
olarak devam etmektedir.Özellikle Arjantin ve Brezilyada.

Arjantinden bir endüvi sarım makinası:

http://www.youtube.com/watch?v=PyJ2IhnFu4s

Rusya'dan Troidal trafo sarım otomasyonu

http://www.youtube.com/watch?v=E-FpeRf3RvQ
 
Son düzenleme:
çin malı motorların niye bu kadar ucuz oldugu belli..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…