merhaba sevgili abilerim kardeşlerim daha önce sizin sayenizde amatör olarak yaptığım cnc projemi çalıştırmayı başarmıştım fakat step motorlar 3d yazıcı step motoru olduğu için sanırım çalışma esnasında ısınma meydana gelmişti bu gün bi yerden 3 adet ''23lm-c355-p8w'' model step motor temin ettim sorun şu ki bu motorların 6 kablosu var kırmızı siyah sarı beyaz yeşil mavi bunların hangisi ortak uç, karta nasıl bağlayacağım onu çözemedim yardımlarınızı bekliyorum
yardımlarınız için teşekkür ederim step motorun pdf dosyasını buldum orda da bahsettiğiniz şekilde aynı siyah ve beyaz ortak uç A+A-B+B- yi ise deneme yöntemi ile bulacağım
tekrar teşekkür ederim
İki ucu birleştirirsiniz, motor elle çevrildiğinde daha zor dönüyorsa aynı sarımdan geliyordur,
veya iki uca bir LED bağlayıp elle biraz çevirdiğinizde yanıyorsa aynı sarımdan geliyordur.
evet dediğiniz gibi kırmızı ve sarı iki ucu bağladığımda motor zor dönüyor yeşil ve maviyi de aynı şekilde peki bunların hangisi + - olduğunu deneme yöntemiylemi bulmam gerekiyor acaba
evet dediğiniz gibi kırmızı ve sarı iki ucu bağladığımda motor zor dönüyor yeşil ve maviyi de aynı şekilde peki bunların hangisi + - olduğunu deneme yöntemiylemi bulmam gerekiyor acaba