Aslında buradaki tüm beyaz ledler, tek direnç veya grup başlarındaki dirençlerden sonra birbirine paralel olmak zorundadır, örneğin besleme 4 veya 6 volt olsa bile; 3.2+3.2=6.4 volt eder, 2 tane seri bağlı olması mümkün değildir, ayrıca toplamı 4 ve 6 voltu da geçiyor, yani tüm beyaz ledler sonuç olarak birbirine mutlaka paralel bağlıdır, 4 sıranın ayrı ayrı yapılıp birbiriyle ayrı bağlanıp (başlarında tek tek grup dirençler de olabilir) karışık bir bağlantı gibi de görünmesine rağmen.
Pcb üzerindeki led dirençlerinin üzerindeki renk kodundan omaj değerlerini okumanız lazım. Tüm ledleri süren tek bir direnç varsa eğer ve direnç değeri örneğin R (ohm) ise, ohm kanununa göre beyaz ledlerden max. geçen mA değerini led çizelgesinden (LED/Wikipedia'dan) bulup kaç adetse onunla çarpıp toplam I' yı bularak ve V= I * R'de yerine değerleri koyarak, V' yi yaklaşık bir hesapla bulup, 4 veya 6'dan hangisine daha yakınsa besleme voltajı (Dc.volt) olarak onu kabul etmiş olacaksınız. Ama tek bir direnç varsa ve tüm ledleri besliyorsa işiniz daha kolay olur, sonuç olarak.
Grup başlarında 4 ayrı direnç varsa, bu geçen I akımları için led adetiyle çarpıp her koldan yalnızca biri için (Direnç bu kolların en başındaysa ve her bir kolun tamamını besliyorsa) hesaplayıp V' yi yaklaşık olarak (V ortalama olarak) yine bulursunuz. Yani kesin netice için direnç kodlarını okumayla ohm kanununu matematik olarak uygulayan bazı hesaplar sizi beklemekte, çok kesin bir sonucu da alabilmeniz için. Kolay gelsin.